بهترین روش استخراج اتریوم + (جایگزین ماینینگ اتریوم)

بهترین روش استخراج اتریوم

فهرست مطالب

ماینینگ یا استخراج اتریوم روشی بود که در سال‌های گذشته افراد بسیاری از آن برای کسب درآمد استفاده می‌کردند. اما در همین ابتدا مطلب باید به این نکته اشاره کنیم که دیگر امکان استخراج اتریوم وجود ندارد. در تابستان سال 1401 سازوکار بلاک چین اتریوم از اثبات کار (POW) به اثبات سهام (PoS) تغییر کرد و دیگر امکان استخراج اتریوم وجود ندارد. در این مطلب از سایت بیتمکس ابتدا روشی که کاربران در گذشته از آن برای استخراج اتریوم استفاده می‌کردند را بررسی می‌کنیم و سپس چند ارز دیجیتال جایگزین که می‌توان آن‌ها را به جای اتریوم استخراج کرد را معرفی خواهیم کرد.

ماینینگ ارزهای دیجیتال چیست؟

ماینینگ یا استخراج اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال فرایندی است که در آن از کامپیوترهای قدرتمند برای حل معادلات پیچیده ریاضی استفاده می‌کنند. حل این معادلات سبب ایجاد بلاک‌ها و تأیید تراکنش‌ها در بلاک چین خواهد شد. در ازای این موارد، فرد پاداش دریافت می‌کرد.

بیشتر بخوانید: ماینینگ یا استخراج بیت کوین در ایران

نحوه انجام فرایند ماینینگ

در فرایند ماینینگ اقداماتی به ترتیب انجام می‌شود تا ماینر بتواند پاداش حاصل از استخراج ارزهای دیجیتال را دریافت کند. این اقدامات به شرح زیر هستند.

  • تراکنش‌ها: زمانی که تراکنشی در یک بلاک چین انجام می‌شود، اطلاعات آن به تمام نودهای آن شبکه ارسال می‌شود.
  • بسته‌بندی تراکنش‌ها: ماینرها تراکنش‌های تأیید نشده را در بلوک‌هایی قرار می‌دهند.
  • حل معادلات: برای تأیید این بلوک‌ها ماینرها باید معادلات ریاضی پیچیده‌ای را حل کنند. این کار با استفاده از قدرت سخت‌افزاری کامپیوترها انجام می‌شود.
  • افزودن بلاک جدید: اولین ماینری که معادلات ریاضی را حل کند، بلوکی جدید به زنجیره بلاک چین می‌افزاید و تراکنش را ثبت می‌کند.
  • دریافت پاداش: ثبت بلاک جدید منجر به دریافت پاداش توسط آن ماینر می‌شود. این پاداش به معمولاً با استفاده از همان ارز استخراج شده پرداخت می‌شود.

نحوه انجام فرایند ماینینگ

استخراج اتریوم چیست؟

استخراج اتریوم (Ethereum Mining) فرآیندی است که طی آن تراکنش‌های شبکه بلاک چین اتریوم تأیید و به بلوک‌های جدید اضافه می‌شوند. این فرآیند توسط ماینرها انجام می‌شود که با استفاده از قدرت پردازش دستگاه‌های خود، مسائل ریاضی پیچیده را حل می‌کنند و در ازای این کار پاداشی به صورت ارز دیجیتال اتریوم (ETH) دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: نحوه خرید ارز دیجیتال اتریوم

مزایا استخراج اتریوم

درست است که اکنون دیگر نمی‌شود اتریوم استخراج کرد. اما در گذشته به دلایل متفاوتی بسیاری از شرکت‌ها، سازمان‌ها و حتی افراد عادی به استخراج اتریوم مشغول بودند. از مهم‌ترین دلایلی که باعث شده بود استخراج اتریوم برای افراد مختلف جذاب باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کسب درآمد: یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت استخراج اتریوم، کسب درآمد از این کار است. اتریوم یکی از ارزهای دیجیتال ارزشمند است که ماینرها پاداش فعالیت خود را به صورت این کوین دریافت می‌کنند. در حقیقت بسیاری افراد به همین دلیل به استخراج اتریوم مشغول بودند.
  • افزایش امنیت بلاک چین اتریوم: اتریوم را باید یکی از محبوب‌ترین و امن‌ترین بلاک چین‌ها دانست. ماینرها با تأیید تراکنش‌ها و ایجاد بلوک‌های جدید، به حفظ امنیت و پایداری شبکه بلاک چین اتریوم کمک می‌کنند. این نقش برای عملکرد صحیح شبکه حیاتی است و افرادی که به استخراج می‌پردازند، بخشی از این فرایند مهم هستند.
  • سرمایه‌گذاری بلند مدت: بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که کوین اتریوم یکی ارزهای دیجیتال با پتانسیل رشد بالاست. برخی از ماینرها حتی پس از سپری شدن چند سال اقدام به فروش اتریوم‌هایی که از طریق استخراج به دست آورده‌اند، نشده‌اند. زیرا آن‌ها اعتقاد دارند که در آینده می‌توانند از فروش اتریوم‌های خود سود بیشتری به دست آورند.
  • سودآوری قابل توجه در مقایسه با برخی رقبا: تا قبل از تغییر الگوریتم به اثبات سهام (PoS)، استخراج اتریوم در مقایسه با بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر سودآورتر بود. بازدهی بالاتر و نرخ تبدیل مناسب اتر، آن را به گزینه‌ای جذاب برای ماینرها تبدیل کرده بود.

بیشتر بخوانید: کارمزد در شبکه بلاکچین چیست؟ چگونه محاسبه می‌شود؟

انواع استراتژی استخراج اتریوم

افراد مختلف با توجه به ابزار، امکانات و شرایط از استراتژی‌های متفاوتی برای استخراج اتریوم استفاده می‌کردند. از رایج‌ترین استراتژی‌های استخراج اتریوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

انواع استراتژی استخراج اتریوم

  1. استخراج با CPU: یکی از استراتژی‌هایی که در اوایل آغاز به کار بلاک چین اتریوم، افراد بسیاری از آن برای ماین این ارز دیجیتال جذاب استفاده می‌کردند استخراج با CPU بود. این روش در ابتدا شاید سود مناسبی به همراه داشت اما پس از مدتی به دلیل افزایش سختی شبکه و عدم دریافت سود مناسب کم کم منسوخ شد.
  2. استخراج با GPU: دومین روش استخراج اتریوم، استفاده از کارت گرافیک است. از این روش باید به عنوان روشی محبوب برای ماین اتریوم نام برد که حتی تا آخرین روزهایی که امکان استخراج اتریوم وجود داشت، از آن استفاده می‌شد. برخی افراد برای استفاده هر چه بهتر از این استراتژی اقدام به ساخت ریگ اتریوم می‌کردند. ریگ اتریوم از چند کارت گرافیک تشکیل می‌شد که توان استخراج را بالا می‌برد. در بخش‌های بعدی در خصوص ریگ استخراج اتریوم به نکات بیشتری اشاره خواهیم کرد.
  3. استخراج با استفاده از دستگاه‌های ASIC: عبارت ASIC مخفف Application Specific Integrated Circuits به معنی مدارهای مجتمع با کاربری خاص است. دستگاه‌های ASIC یا اسکی ماینر در واقع یک دستگاه کامپیوتری متشکل از چندین قطعه سخت‌افزاری است که به طور خاص برای استخراج ارزهای دیجیتال متفاوت مانند اتریوم طراحی شده است. با توجه به این‌که کاربری این دستگاه‌ها کاملاً تخصصی است، سرعت و قدرت استخراج آن‌ها بسیار بیشتر از روش‌های دیگر مانند استفاده از کارت گرافیک است. دستگاه‌های اسیک با قدرت‌های متنوعی در بازار وجود دارند. هر چه قدرت و سرعت این دستگاه بیشتر باشد، قیمت آن بالاتر است.
  4. استخراج اتریوم به روش ابری: استخراج اتریوم به روش ابری (Cloud Mining) یک استراتژی دیگر است که از آن برای استخراج دومین ارز دیجیتال ارزشمند بازار استفاده می‌شد. در این روش معمولاً یک شرکت بزرگ اقدام به خرید دستگاه‌های ماینر قدرتمند می‌کرد. افراد مختلف بدون نیاز به خرید دستگاه‌های گران قیمت، با پرداخت هزینه از قدرت ماینرهای شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات استفاده می‌کردند. شاید سود این روش در مقایسه با روش‌های دیگری مانند استخراج با کارت گرافیک و استفاده از دستگاه اسیک کمتر باشد، اما به دلیل عدم نیاز به خرید سخت‌افزار، مورد توجه برخی افراد قرار گرفته است.
  5. استخراج انفرادی: استخراج انفرادی (Solo Mining) یک استراتژی جذاب برای استخراج اتریوم و ارزهای دیجیتال دیگر است. در این استراتژی فرد یا شرکت به تنهایی و بدون مشارکت و حضور در یک گروه یا استخر استخراج، اقدام با ماین ارز دیجیتال می‌کند. البته با توجه به رقابت شدید برای استخراج و هزینه‌های بالا، معمولاً شرکت‌های بزرگ و مزارع استخراج از این استراتژی استفاده می‌کنند.
  6. مشارکت در استخر استخراج: معمولاً ماینرهای خانگی یا مجموعه‌های کوچکی که تنها چند دستگاه ماینر دارند، در استخرهای استخراج شرکت می‌کنند. در این استراتژی گروهی از افراد منابع محاسباتی خود یا همان دستگاه‌های ماینر متفاوت را ترکیب می‌کنند تا قدرت محاسباتی افزایش یابد و شانس بیشتری برای دریافت پاداش داشته باشند.

ریگ استخراج اتریوم چیست؟

اگر بخواهیم ریگ استخراج اتریوم را به طور ساده تعریف کنیم، باید بگوییم که ریگ استخراج اتریوم را باید یک کامپیوتر تخصصی دانست که برای استخراج ارز دیجیتال اتریوم طراحی شده است. این سیستم معمولاً از چندین کارت گرافیک قدرتمند تشکیل شده که به صورت همزمان برای حل مسائل پیچیده ریاضی و تأیید تراکنش‌ها در شبکه اتریوم کار می‌کنند. به عبارت دیگر، ریگ استخراج یک ابزار قدرتمند است که به ماینرها اجازه می‌دهد تا در فرآیند استخراج اتریوم شرکت کرده و در ازای آن، پاداش دریافت کنند.

ریگ استخراج اتریوم چیست

بخش‌های مختلف ریگ استخراج ETH

ریگ استخراج اتریوم از بخش‌های متفاوتی تشکیل شده است که در ادامه با مهم‌ترین اجزای آن آشنا خواهید شد.

  • کارت‌های گرافیک (GPU): قلب تپنده یک ریگ استخراج، کارت‌های گرافیکی هستند. این کارت‌ها برای پردازش‌های موازی بسیار مناسب هستند و در حل مسائل پیچیده ریاضی که برای استخراج اتریوم مورد نیاز است، بسیار کارآمد هستند.
  • برد اصلی: برد اصلی (Main Board)، تمامی اجزای ریگ را به هم متصل می‌کند و وظیفه کنترل آن‌ها را بر عهده دارد.
  • پردازنده مرکزی (CPU): پردازنده مرکزی بر خلاف استخراج بیت کوین، در استخراج اتریوم نقش کمتری دارد و بیشتر از آن برای مدیریت سیستم‌عامل و تنظیمات استفاده می‌شود.
  • منبع تغذیه: منبع تغذیه وظیفه تأمین برق مورد نیاز تمامی اجزای ریگ را بر عهده دارد.
  • هارد دیسک: از هارد دیسک برای نصب سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای مورد نیاز استخراج استفاده می‌شود.
  • فن‌ها: برای خنک کردن اجزای ریگ و جلوگیری از آسیب دیدن اجزای ریگ استخراج اتریوم، نیاز به فن‌هایی مناسب وجود دارد.
  • شاسی ریگ: شاسی ریگ قطعه‌ای شبیه به کیس کامپیوتر است که اجزای متفاوت ریگ را درون آن قرار می‌دهند. این شاسی باید مقاومت، مستحکم و ثابت باشد تا به اجزای ریگ آسیب وارد نشود.
  • رم (RAM): رو یکی دیگر از قطعاتی است که برای استخراج اتریوم به آن نیاز دارید. در ریگ‌های استخراج اتریوم معمولاً حداقل 8 گیگ رم وجود داشت.

ساخت کیف پول اتریوم

برای استخراج اتریوم یا هر ارز دیجیتال دیگری به ساخت کیف پول ارز دیجیتال که از آن ارز پشتیبانی کند، نیاز دارید. کیف پول‌های ارز دیجیتال به طور کلی در دو حالت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در دسترس کاربران هستند. کیف پول‌های نرم‌افزاری، برنامه‌ها، افزونه‌ها یا اپلیکیشن‌هایی هستند که روی کامپیوتر و گوشی نصب می‌شوند تا بتوان ارزهای دیجیتال متفاوت را در آن‌ها نگهداری کرد. معمولاً نصب و استفاده از این کیف پول‌ها رایگان است. کیف پول‌های سخت‌افزاری را از قطعه‌ای کوچک مشابه با فلش مموری تشکیل شده‌اند که امنیت بسیار بالاتری دارند. اما برای استفاده از آن‌ها نیاز به پرداخت هزینه به منظور خریداری کیف پول سخت‌افزاری وجود دارد.

مراحل ساخت کیف پول‌های نرم‌افزاری متفاوت با یکدیگر تفاوت دارند. اما مراحل کلی ساخت کیف پول اتریوم شامل دانلود و نصب کیف پول، باز کردن یک ولت جدید، تهیه نسخۀ پشتیبان از کلیدهای خصوصی و استفاده از آن می‌شود. نگهداری صحیح کلیدهای خصوصی ولت یا همان کیف پول بسیار مهم است. زیرا هر فردی با دسترسی به این کلمات می‌تواند وارد ولت شما شود و دارایی‌های دیجیتال تان را به سرقت برد.

بیشتر بخوانید: نحوه خرید ارز دیجیتال اتریوم

چگونه ماینر اتریوم شویم؟

برای این‌که تبدیل به ماینر یک ارز دیجیتال مانند اتریوم شوید، باید ابتدا تجهیزات لازم مانند دستگاه ماینر و یا دستگاه‌های مشابه با توان استخراج اتریوم را خریداری کنید. پس از آن با نصب نرم‌افزار استخراج روی دستگاه، انتخاب یک استخر استخراج و عضویت در آن استخر، می‌توانید فرایند استخراج ارز دیجیتال را شروع کنید. در گذشته افراد از همین روش برای تبدیل شدن به ماینر اتریوم استفاده می‌کردند. با توجه به این‌که در حال حاضر امکان تبدیل شدن به ماینر اتریوم وجود ندارد، می‌توانید با توجه به این نکات ماینر ارز دیجیتال دیگری شوید.

چگونه ماینر اتریوم شویم؟

در سال‌های قبل افراد می‌توانستند با استفاده از کارت گرافیک اتریوم استخراج کنند. وجود یک کارت گرافیک قدرتمند در کنار نصب نرم‌افزار استخراج و اتصال به یک استخر این امکان را در اختیار افراد بسیاری قرار داده بود که بتوانند با ماینینگ یا استخراج اتریوم، این ارز دیجیتال جذاب را به‌عنوان پاداش دریافت کنند. اما در حدود دو سال پیش بود که سازوکار شبکه اتریوم برای همیشه تغییر کرد و دیگر امکان استخراج این ارز دیجیتال وجود ندارد. همان‌طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، بلاک چین اتریوم از حالت اثبات کار (POW) به اثبات سهام (PoS) تغییر کرد. همین امر سبب شده تا دیگر امکان استخراج وجود نداشته باشد. اما در حال حاضر ارزهای دیجیتال بسیار دیگری وجود دارند که افراد می‌توانند با استخراج آن‌ها با دستگاه‌های ماینر یا کامپیوترهای شخصی سود دریافت کنند. البته این کار به آن سادگی که فکر می‌کنید نیست و هر فرد قبل از شروع فرایند استخراج باید نکاتی را در نظر بگیرد. در ادامه این مطلب به این نکات اشاره خواهیم کرد.

علت سودآور بودن ماینینگ اتریوم

مجدداً باید به این نکته اشاره کنیم که پس از کوچ اتریوم از الگوریتم اجماع اثبات کار به الگوریتم اثبات سهام، دیگر امکان استخراج اتریوم وجود ندارد. اما عوامل مؤثر بر سودآوری استخراج اتریوم در گذشته، همان عواملی هستند که روی سودآوری استخراج هر ارز دیجیتال دیگری نقش دارند. در حال حاضر می‌توان ارزهای دیجیتال متنوعی را با استخراج به دست آورد. در زمان انتخاب ارز دیجیتال با هدف استخراج باید به برخی نکات توجه داشت تا این کار سودآور باشد. این نکات عبارتند از:

علت سودآوری اتریوم

  1. پاداش بلاک: یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در میزان سودآوری، پاداشی است که آن بلاک چین برای استخراج هر بلاک پرداخت می‌کند. هر چه این پاداش ارزش بیشتری داشته باشد و با سرعت بالاتری استخراج شود، سود ماینر بیشتر خواهد بود.
  2. هزینه برق: در زمان محاسبه سودآوری فرایند ماینینگ هزینه برق را نباید فراموش کرد. دستگاه‌های ماینر را باید در میان دستگاه‌های پرمصرف قرار داد که برق زیادی مصرف می‌کنند. همین امر سبب شده تا ماینرها هزینه بسیار زیادی برای برق مصرفی این دستگاه‌ها پرداخت کنند. عدم توجه به این هزینه ممکن است باعث شود ماینر نه تنها سود کسب نکند، بلکه متضرر نیز شود.
  3. هزینه‌های خرید و نگهداری سخت‌افزار: دستگاه‌های ماینر با قیمت‌ها و قدرت‌های متفاوتی در بازار وجود دارند. بررسی هزینه خرید، تعمیر و نگهداری این دستگاه‌ها از دیگر مواردی است که در زمان محاسبه سود استخراج هر ارز دیجیتال باید به آن توجه شود.
  4. سختی شبکه: بسیاری از ارزهای دیجیتال محبوب و قابل استخراج مانند بیت کوین، پس از سپری شدن مدت مشخصی سختی شبکه خود را افزایش می‌دهند. افزایش سختی شبکه تأثیر بسیار مستقیمی در زمان استخراج و پاداش ساخت بلاک جدید دارد.
  5. آینده ارز دیجیتال: یکی از مهم‌ترین مواردی که در زمان انتخاب ارز قابل استخراج باید به آن توجه شود، آینده آن ارز است. دیگر این روزها فردی وجود ندارد که به ارزش، اعتبار و آینده بیت کوین شک داشته باشد. هر چه آن پروژه قدرتمندتر و آینده‌دارتر باشد، احتمال افزایش ارزش قیمت کوین‌های آن بیشتر است و در نتیجه سود بیشتری عاید ماینر می‌شود.
  6. الگوریتم استخراج: بلاک چین‌های متفاوت بر اساس الگوریتم‌های متفاوتی کار می‌کنند و باید با استفاده از همین الگوریتم‌ها آن‌ها را استخراج کرد. به‌عنوان مثال بلاک چین بیت کوین با الگوریتم SHA-256 کار می‌کند و در گذشته بلاک چین اتریوم را با استفاده از الگوریتم Ethash استخراج می‌کردند. دستگاه‌های متفاوت برای الگوریتم‌های متفاوت بهینه شده‌اند. به همین دلیل باید به الگوریتم استخراج و انتخاب دستگاه ماینری که با آن الگوریتم همخوانی داشته باشد، توجه کرد.
  7. نقدینگی: نقدینگی مورد دیگری است که در سود حاصل از استخراج ارزهای دیجیتال نقش دارد. فرض کنید یک ماینر یک ارز دیجیتال که کمتر شناخته شده و نقدینگی بسیار کمی دارد را استخراج کرده است. او در هنگام فروش پاداش حاصل از ماینینگ خود با مشکلاتی مواجه خواهد شد در حالی که فروش بیت کوین و ارزهای معتبر دیگر به‌سادگی و با سرعت بالا انجام می‌شوند.

بیشتر بخوانید: گس اتریوم چیست؟ نحوه محاسبه گس اتریوم

بهترین ارزهای دیجیتال جایگزین اتریوم

حال که دیگر نمی‌توان با ماینینگ یا استخراج اتریوم سود کسب کرد، چه ارزهای دیگری وجود دارند که ماینرها به آن‌ها علاقه دارند؟ در ادامه با برخی از بهترین ارزهای دیجیتال قابل استخراج که بسیاری از ماینرها به جای ماینینگ یا استخراج اتریوم به سراغ آن‌ها رفته‌اند، آشنا خواهیم شد.

بهترین ارزهای دیجیتال جایگزین اتریوم

بیت کوین (BTC)

بیت کوین که از آن به‌عنوان پادشاه دنیای کریپتوکارنسی یاد می‌شود، همواره یکی از بهترین ارزهای دیجیتال برای استخراج است. رشد قیمتی مداوم آن باعث شده تا بسیاری از ماینرها در سال‌های گذشته سودهای مناسبی از استخراج این ارز دیجیتال کسب کنند. اما باید بدانید که پس از هاوینگ سختی شبکه این ارز دیجیتال به میزان زیادی افزایش یافته و به همین دلیل تنها با سخت‌افزارهای قدرتمند که خرید آن‌ها نیاز به پرداخت هزینه بالایی دارد، می‌توان سود مناسبی کسب کرد.

لایت کوین (LTC)

لایت کوین یکی دیگر از ارزهای دیجیتال جذاب برای استخراج است. سرعت بالاتر در تأیید تراکنش‌ها و کارمزد پایین‌تر سبب شده تا افراد بسیاری به استخراج این ارز دیجیتال علاقه‌مند شوند. این ارز دیجیتال از الگوریتم Scrypt استفاده می‌کند و به همین دلیل می‌توان با کارت گرافیک نیز آن را استخراج کرد.

زی کش (ZEC)

زی کش ارز دیجیتال دیگری با تمرکز بر حریم خصوصی است که از الگوریتم اثبات کار Equihash استفاده می‌کند که برای دستگاه‌های ASIC بهینه نیست. همین امر سبب شده تا بسیاری افراد با استفاده از کارت‌های گرافیک اقدام به استخراج این ارز دیجیتال کنند.

مونرو (XMR)

مونرو یک ارز دیجیتال حریم خصوصی است که به دلیل تمرکز بر ناشناس بودن، موردتوجه ماینرها قرار گرفته است. الگوریتم مورد استفاده در این ارز دیجیتال RandomX است. این الگوریتم به‌گونه‌ای طراحی شده که بتوان با پردازنده کامپیوتر (CPU) نیز بتوان آن را استخراج کرد. درست است که مونرو قیمت بالایی ندارد اما سختی شبکه پایین آن باعث شده تا بسیاری افراد با استخراج آن بتوانند سودهای مناسبی کسب کنند.

ریون (RVN)

ریون کوین یک ارز دیجیتال با تمرکز بر تمرکززدایی و جامعه محور است. از الگوریتم اثبات کار Cuckatoo32 استفاده می‌کند. این الگوریتم هم برای دستگاه‌های ماینر ASIC بهینه نیست و برای استخراج آن باید از کارت گرافیک استفاده کرد. استفاده از کارت گرافیک سبب شده تا بسیاری به جای ماینینگ یا استخراج اتریوم، به استخراج این ارز دیجیتال روی آورند.

دش (DASH)

دش یک ارز دیجیتال محبوب با تمرکز بر حریم خصوصی و ویژگی‌های منحصربه‌فردی مانند InstantSend و PrivateSend است. الگوریتم مورد استفاده برای استخراج دش کوین X11 است که توسط Evan Duffield طراحی شده است. این الگوریتم شامل یک زنجیره از 11 الگوریتم هشینگ متفاوت است تا بتواند در برابر حملات مقاومت کند. با استفاده از دستگاه‌های ماینر ASIC می‌توان این ارز دیجیتال را استخراج کرد.

اتریوم کلاسیک (ETC)

اتریوم کلاسیک نسخه اصلی اتریوم است که پس از هارد فورک در سال 2016 باقی ماند از الگوریتم اثبات کار Ethash استفاده می‌کند. این الگوریتم برای دستگاه‌های ماینر ASIC بهینه نیست و این امر استخراج آن را با استفاده از کارت‌های گرافیک را مقرون‌به‌صرفه می‌کند. البته باید بدانید که برخی از دستگاه‌های ASIC برای استخراج این ارز دیجیتال بهینه‌سازی شده‌اند.

جمع‌بندی

پس از تابستان 1401 با توجه به تغییر الگوریتم اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام دیگر امکان ماینینگ یا استخراج اتریوم وجود ندارد. اما ارزهای دیجیتال دیگری هستند که همچنان می‌توان آن‌ها را با دستگاه‌های ماینر متفاوت استخراج کرد. در صورتی که به ماینینگ یا استخراج اتریوم علاقه دارید، باید یکی از این ارزهای را با توجه به نکاتی مانند سختی شبکه، میزان سود، میزان برق مصرفی و هزینه خرید و نگهداری ماینرها انتخاب کنید. از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، ذی کش، مونرو و ریون می‌توان به‌عنوان جایگزین‌های مناسب به جای ماینینگ یا استخراج اتریوم نام برد.

خانم ملکی

خانم ملکی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

در دنیای پرشتاب و دیجیتالی امروز، ارزهای دیجیتال به عنوان یک دارایی جذاب و پرطرفدار شناخته می‌شوند. اما همان‌طور که هر دارایی ارزشمندی نیاز به […]

ماینینگ یا استخراج اتریوم روشی بود که در سال‌های گذشته افراد بسیاری از آن برای کسب درآمد استفاده می‌کردند. اما در همین ابتدا مطلب باید […]

تریدینگ ویو یک پلتفرم قدرتمند و محبوب برای بررسی چارت و انجام تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی متفاوت، مانند کریپتوکارنسی و فارکس است. وجود ویژگی‌های […]

مقدمه بیت‌کوین در هفته گذشته نوسانات قابل توجهی را تجربه کرد و نشانه‌هایی از اصلاح قیمت در بازار دیده شد. این وضعیت باعث شده تا […]

تصور کنید که بدون نیاز به هیچ سرمایه اولیه و تنها با انجام چند مأموریت، ارزهای دیجیتال متفاوت به دست آورید. این ساده‌ترین تعریفی است […]