بسیاری از کارشناسان از سرمایهگذاری به عنوان یکی از مهمترین پایههای موفقیت مالی افراد یاد میکنند. بر اساس تحقیقات انجام شده پس از درآمد و مدیریت هزینهها، سرمایهگذاری مناسب، سومین عامل افزایش سرمایه افراد است. پس از سرمایهگذاری میتوان به عنوان یکی از الزامات افزایش توان مالی افراد نام برد. اما سرمایه گذاری چیست؟ انواع آن کدام است؟ در زمان سرمایهگذاری باید به چه مواردی توجه شود؟ اهمیت سرمایهگذاری سبب شده تا این مطلب را به رشته تحریر در آوریم و در آن به این سوالات پاسخ دهیم. با ما تا انتها همراه باشید.
سرمایه گذاری چیست؟
سرمایه گذاری چیست؟ در تعریف کلی سرمایهگذاری به معنی تخصیص منابع متفاوت مانند پول و زمان به مواردی است که میتواند در آینده بازدهی داشته باشد. اما تعریف رایج از سرمایهگذاری به موارد مالی اشاره دارد. به همین دلیل باید سرمایهگذاری را به این شکل تعریف کنیم. به تخصیص منابع مالی به داراییها و پروژههایی که فرد سرمایهگذار انتظار دارد در آینده بازدهی داشته باشند و باعث افزایش داراییهای او شوند، سرمایهگذاری گفته میشود.
سرمایهگذاری را میتوان به شکل دیگری نیز تعریف کرد. به فعالیتی که در آن داراییهای فرد برای کسب سود در آینده اختصاص مییابد، سرمایهگذاری گفته میشود. سود حاصل از سرمایهگذاری میتواند به صورت افزایش دارایی یا دریافت درآمد باشد. هدف اصلی سرمایهگذاری افزایش داراییها و بازدهی مثبت است. اما عدم توجه به برخی نکات در زمان سرمایهگذاری باعث خواهد شد که این کار با موفقیت انجام نشود و سرمایهگذاری سودآور نباشد. باید بدانید که افراد میتوانند روی داراییهای متفاوتی مانند بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین، املاک و مستغلات، بورس، طلا و بسیاری از داراییهای دیگر سرمایهگذاری کنند. این تنوع بالا و همچنین میزان ریسک متفاوت سبب شده تا نیاز باشد قبل از هر اقدامی به خوبی با سرمایهگذاری و نکات مربوط به آن آشنا شد.
هدف از سرمایه گذاری چیست؟
هدف افراد متفاوت از سرمایه گذاری چیست؟ همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، هدف اصلی هر سرمایهگذاری کسب سود است. اما افراد متفاوت با دلایل متفاوتی به دنبال کسب این سود هستند. این دلایل و اهداف عبارتند از:
1- محافظت از ارزش سرمایه در برابر تورم
یکی از مهمترین دلایلی که باعث شده تا افراد متفاوت در ایران به سرمایهگذاری علاقهمند شوند، افزایش از ارزش سرمایهها در برابر تورم است. تورم نه چندان پایین ایران در سالهای گذشته باعث شده تا ارزش سرمایهها افراد به مرور کاهش یابد. همین امر سبب شده تا آنها با سرمایهگذاری روی داراییها و پروژههای متفاوت برای حفظ ارزش داراییهای خود و همچنین افزایش آن تلاش کنند.
2- بازنشستگی
از داشتن پساندازی برای بازنشستگی میتوان به عنوان یکی دیگر از مهمترین دلایل سرمایهگذاری نام برد. این کار به افراد کمک میکند که در سالهای پس از دوران کاری و در زمان بازنشستگی پول کافی برای تامین هزینههای خود را داشته باشند. حتی برخی افراد پا را فراتر مینهند و سعی در جمعآوری مبلغی میکنند تا در زمان بازنشستگی بتوانند به اهداف بزرگتر خود مانند خرید ویلا و سفر برسند.
3- تحصیل
برخی از پدر و مادرها با سرمایهگذاری سعی در تامین هزینههای تحصیل فرزندان خود را دارند. البته در این زمان برخی مواقع افراد خودشان برای تحصیل و شرکت در کلاسهایی که هزینه پایینی ندارند نیز سرمایهگذاری میکنند.
4- خرید خانه و ماشین
قیمت بالای خانه و همچنین برخی از ماشینها سبب شده تا برای خرید آنها نیاز باشد که فرد برنامهای بلندمدت داشته باشد. یکی از مهمترین اقداماتی که افراد در این زمان باید انجام دهند، سرمایهگذاری است تا داراییهای آنها زودتر افزایش پیدا کند و در مدتزمان کوتاهتری به اهداف خود برسند.
5- اهداف دیگر
افرادی وجود دارند که برای هدفهای خاصی مانند بازدید از یک کشور خاص که به آن علاقه دارند، اقدام به سرمایهگذاری میکنند. این کار سبب میشود تا آنها زودتر بتوانند به اهداف خود برسند.
اهمیت سرمایه گذاری چیست؟
چرا سرمایهگذاری بسیار مهم است؟ اهمیت سرمایه گذاری چیست؟ بسیاری از افراد در سراسر جهان همواره در تلاش هستند تا به اهداف خود برسند. رسیدن به اهداف بزرگتر که نیاز به سرمایه بیشتری دارد، برای برخی از این افراد دور از دسترس است. رسیدن به این اهداف معمولا تنها با کار و تلاش امکانپذیر نیست. پس این افراد باید برای رسیدن به اهداف خود چه اقداماتی انجام دهند؟ همانطور که گفتیم پس از درآمد و مدیریت هزینهها، سرمایهگذاری سومین عامل مهم در افزایش سرمایههای یک فرد است. آنها میتوانند بخشی از درآمد خود را روی داراییهای متفاوت یا پروژههای متفاوت سرمایهگذاری کنند تا با افزایش آن بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند.
به عنوان مثال در سالهای گذشته افراد بسیاری در بازار ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کردهاند. بخش نه چندان کمی از این افراد توانستهاند از این بازار جذاب سود مناسبی کسب کنند.
مزایای سرمایه گذاری چیست؟
چرا افراد بسیاری به صورت مداوم بخشی از درآمد خود را به سرمایهگذاری اختصاص میدهند؟ مزایای سرمایهگذاری چیست که از آن به عنوان سومین عامل مهم در رشد سرمایههای فرد یاد میکنند؟ با دلایل و اهمیت سرمایهگذاری در بخشهای قبل آشنا شدید. در ادامه مزایای سرمایهگذاری را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- رشد سرمایه
بسیاری از روشهای سرمایهگذاری نیاز به بررسی مداوم و گذاشتن وقت ندارند. همین امر سبب شده تا افراد در زمان انجام کارهای خود بتوانند سرمایهای که دارند را افزایش دهند.
2- حافظت از سرمایه در برابر تورم
خرید داراییهای ارزشمند که ارزش خود را حفظ میکنند، میتوانند از سرمایه افراد در برابر تورم حفاظت کنند. شاید در برخی مواقع این سرمایهگذاریها منجر به کسب سود بالایی نشود، اما ارزش سرمایه فرد حفظ خواهد شد.
3- افزایش درآمد
برخی از روشهای سرمایهگذاری میتوانند سبب ایجاد جریان درآمد شوند. در صورتی که این درآمد منظم باشد، فرد با خیال راحتتری میتواند اقدامات متفاوت مدنظر خود را انجام دهد.
معایب سرمایه گذاری چیست؟
در کنار مزایای متعدد و جذاب، سرمایهگذاری بدون عیب و ایراد نیست. اما معایب سرمایه گذاری چیست؟ در ادامه مهمترین معایب و محدودیتهای سرمایهگذاری را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- وجود ریسک
تقریبا تمام روشهای سرمایهگذاری با ریسک همراه هستند. این ریسکها میتواند شامل موارد متعددی مانند کاهش ارزش دارایی، ورشکستگی شرکتها، اتفاقات اقتصادی که سبب کاهش قیمت داراییها در بازار میشوند و بسیاری موارد دیگر میشوند.
2- نیاز به دانش مناسب
برخی از سرمایهگذاریها مانند سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال بدون داشتن دانش کافی و مناسب سودمند نخواهد بود. به همین دلیل برای سرمایهگذاری روی برخی داراییها فرد باید دانش و تجربه مناسب را داشته باشد.
3- وجود هزینههای جانبی
انجام برخی از سرمایهگذاریها با هزینههای جانبی مانند کارمزد انجام معامله، هزینه نگهداری و بسیاری موارد دیگر همراه است. در برخی مواقع این موارد میتوانند از سود فرد به میزان زیادی بکاهند. در برخی مواقع این هزینهها آنقدر بالاست که فرد نه تنها از سرمایهگذاری سود دریافت نمیکند، بلکه متضرر هم میشود.
انواع سرمایهگذاری کدامند؟
حال که به سوال سرمایهگذاری چیست پاسخ دادیم و با اهمیت، مزایا و معایب آن آشنا شدیم، زمان آن رسیده تا در خصوص انواع سرمایهگذاری نیز نکاتی را بیان کنیم. سرمایهگذاری را میتوان به توجه به موارد متفاوتی در دستههای مختلف قرار داد. دو مورد از مهمترین شاخصهایی که میتوان با توجه به آنها انواع سرمایهگذاری را معرفی کرد، نوع کالا یا پروژهای که در آن سرمایهگذاری میکنید و مدتزمان سرمایهگذاری است. در ادامه با این موارد بیشتر آشنا خواهیم شد.
انواع سرمایهگذاری با توجه به زمان
اگر بخواهیم انواع سرمایهگذاری را از نظر بازه زمانی موردبررسی قرار دهیم، باید به سه دسته اصلی اشاره کنیم. این دستهها عبارتند از:
1- سرمایهگذاری کوتاهمدت
از سرمایهگذاری کوتاهمدت میتوان به عنوان پرریسکترین نوع سرمایهگذاری نام برد که نیاز به دقت، دانش و توجه بالایی دارد. سرمایهگذاران باید بتوانند کالاها یا پروژههای متفاوت را به دقت بررسی کنند تا بتوانند پروژهای که در مدتزمان کوتاهی رشد مناسبی دارد پیدا کنند. پس از آن باید قیمت مناسب برای سرمایهگذاری را پیدا کنند و در زمان مناسب آن را به فروش رسانند. به سرمایهگذاریهایی که تمام روند آن، از خرید دارایی تا فروش آن، بیش از 2 ماه طول نمیکشند، سرمایهگذاری کوتاهمدت میگویند.
2- سرمایهگذاری میانمدت
سرمایهگذاری میانمدت نوع دیگری از انواع سرمایهگذاری با توجه به زمان است. این نوع سرمایهگذاری به دانش کمتری نیاز دارد و میزان ریسک آن از سرمایهگذاری کوتاهمدت کمتر است. اما سرمایهگذار باید صبر مناسبی داشته باشد. این نوع سرمایهگذاری میتواند از 2 ماه تا 2 سال طول بکشد.
3- سرمایهگذاری بلندمدت
سرمایهگذاری بلندمدت کم ریسکترین نوع سرمایهگذاری است که نیاز به دانش بالایی نیز ندارد. اما سرمایهگذار باید صبر بسیار زیادی داشته باشد. زیرا این نوع سرمایهگذاری بیش از 2 سال طول میکشد. همچنین سرمایهگذاران باید بتوانند در این مدت نوسانهای کوچک بازار را نادیده بگیرند تا تصمیمات هیجانی نگیرند. در زمان سرمایهگذاری بلندمدت، انتخاب نوع بازار و دارایی اهمیت بسیاری دارد. زیرا بازارهای متفاوت در بلندمدت بازدهی بسیار متفاوتی دارند.
انواع سرمایهگذاری از نظر دارایی
داراییها و پروژهها شاخص دیگری که میتوان با توجه به آن انواع سرمایهگذاری را معرفی کرد. در ادامه برخی از مهمترین داراییهایی که در سالهای اخیر سرمایهگذاری روی آنها سودمند بوده را با هم بررسی خواهیم کرد.
نوع سرمایهگذاری | مزایا | معایب | ریسک |
---|---|---|---|
ارزهای دیجیتال | بازدهی بالا، دسترسی آسان، غیرمتمرکز | نوسانات شدید، رگولاتوری نامشخص، ریسک کلاهبرداری | بالا |
بورس | شفافیت بالا، تنوع بالا، پتانسیل رشد بالا | نیاز به دانش تخصصی، نوسانات بازار، ریسک از دست دادن سرمایه | متوسط تا بالا |
املاک و مستغلات | دارایی فیزیکی، درآمد اجاره، پتانسیل رشد بلندمدت | نیاز به سرمایه اولیه بالا، هزینههای نگهداری، بازار کند | متوسط |
طلا | حفظ ارزش در برابر تورم، پناهگاه امن در بحرانها | هزینه نگهداری، ریسک سرقت، نوسانات قیمت | متوسط |
خودرو | حفظ ارزش (در برخی موارد)، استفاده شخصی | هزینههای نگهداری بالا، کاهش ارزش سریع، ریسک تصادف | متوسط |
بانک | امنیت بالا، دسترسی آسان | بازدهی پایین، تورم میتواند ارزش پول را کاهش دهد | پایین |
کسبوکارها | پتانسیل بازدهی بسیار بالا، مشارکت در رشد یک کسبوکار | ریسک شکست کسبوکار، نیاز به دانش تخصصی | بسیار بالا |
1- سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال
سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتال در چند سال گذشته بازدهی بسیار بالایی داشته است. رشد بسیار زیاد بازار کریپتوکارنسی سبب شده تا افراد بسیاری به این بازار علاقه پیدا کنند و در آن سرمایهگذاری کنند. اما در زمان سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال به یک نکته بسیار مهم باید توجه داشت. فعالیت در این بازار نیاز به دانش، تحقیق و بررسی بسیاری دارد. نوسانات بسیار بالای بازار ارزهای دیجیتال سبب شده تا در صورتی که بدون دانش و بررسیهای لازم در این بازار سرمایهگذاری کنید، امکان متضرر شدن بالا باشد. از غیرمتمرکز بودن، خریدوفروش غیرحضوری و سرعت بالای انجام معاملات از مهمترین ویژگیهای بازار ارزهای دیجیتال محسوب میشوند. امکان سرمایهگذاری با مبالغ کم یکی دیگر از مزایایی است که سرمایهگذاری در این بازار به همراه دارد. افراد میتوانند به راحتی با مبالغ نه چندان بالا در بازار کریپتوکارنسی سرمایهگذاری کنند.
2- سرمایهگذاری در بورس
سرمایهگذاری در بورس نوعی دیگری از انواع سرمایهگذاری است که افراد در کشورهای متفاوت از آن برای افزایش داراییها و سرمایه خود استفاده میکنند. بازار بورس با توجه به آمار یکی از بالاترین بازدهها را در مقایسه با انواع دیگر سرمایهگذاری دارد. همچنین سرمایهگذاری در بازار بورس یک کشور، میتواند به رشد اقتصادی آن کشور نیز کمک کند. شفافیت بالا، امکان سرمایهگذاری به صورت غیرحضوری و اینترنتی و مدیریت ریسک از مهمترین ویژگیهای این بازار محسوب میشوند.
3- سرمایهگذاری روی املاک و مستغلات
از سرمایهگذاری روی زمین و مسکن میتوان به عنوان یکی از کم ریسکترین انواع سرمایهگذاری یاد کرد. اما همانطور که میدانید خرید املاک و مستغلات نیاز به سرمایهای بالا دارد که در برخی مواقع داشتن این سرمایه هدف افراد بسیاری محسوب میشود. معمولا افراد پس از سرمایهگذاری روی کالاها و داراییهای دیگر و رسیدن میزان داراییهای آنها به میزان لازم، به سراغ این روش سرمایهگذاری میآیند. امکان کسب درآمد اضافی از اجاره دادن مسکنهای خریداری شده یکی از مهمترین مزایای این روش سرمایهگذاری محسوب میشود. اما باید توجه داشت که فرایند خریدوفروش زمین و مسکن میتواند زمانبر باشد و همچنین هزینه نه چندان کمی به همراه دارد.
4- سرمایهگذاری روی طلا
سرمایهگذاری روی طلا یکی دیگر از انواع رایج سرمایهگذاری است. امکان سرمایهگذاری روی طلا با سرمایههای متفاوت امکانپذیر است. اما در زمان انجام این سرمایهگذاری باید به موارد بسیاری توجه داشت. خرید طلای تقلبی و امکان به سرقت رفتن آنها از مهمترین ریسکهایی است که سرمایهگذاری روی طلا به همراه دارد.
5- سرمایهگذاری با خرید خودرو
سرمایهگذاری روی خودرو تنها در برخی از کشورها مانند ایران رایج است. با توجه به افزایش مداوم قیمت خودرو در سالهای اخیر، افراد بسیاری با خرید خودرو اقدام به حفظ ارزش سرمایه خود کردهاند. اما با توجه به مواردی مانند هزینههای نگهداری، احتمال بروز تصادفات و برخی موارد دیگر، این سرمایهگذاری با ریسکهایی همراه است.
6- سرمایهگذاری در بانک
سرمایهگذاری در بانک یکی از مطمئنترین و کم ریسکترین انواع سرمایهگذاری محسوب میشود. اما میزان بازدهی این روش سرمایهگذاری بالا نیست. همچنین مطالعات نشان داده که در بسیاری از مواقع سود حاصل از سرمایهگذاری در بانک در ایران از میزان تورم کمتر است و فرد تنها میتواند بخشی از ارزش سرمایه خود را حفظ کند. اما سادگی و اطمینان بالای این روش باعث شده تا افراد بسیاری به آن علاقهمند باشند.
7- سرمایهگذاری روی کسبوکارها
سرمایهگذاری روی کسبوکارهای کوچک مانند استارت آپها یکی دیگر از انواع رایج سرمایهگذاری است. افراد سرمایه خود را در اختیار افرادی که طرحها و ایدههای جذاب دارند، قرار میدهند تا از رشد آن کسب کار، سود کسب کنند. همچنین برخی افراد با ایجاد کسبوکاری جدید در حقیقت سرمایهگذاری کردهاند.
نکات مهم در سرمایهگذاری
عدم توجه به برخی نکات میتواند در موفق و سودمند بودن سرمایهگذاری تاثیرگذار باشد. اما نکات مهم در سرمایه گذاری چیست؟ در ادامه این نکات را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- تعریف اهداف مالی و بازۀ زمانی
اولین اقدامی که هر فرد قبل از انتخاب دارایی، بازار و انجام سرمایهگذاری باید به آن توجه کند، اهداف مالی و بازۀ زمانی سرمایهگذاری است. همانطور که در بخشهای قبل اشاره کردیم، سرمایهگذاری را میتوان به سه صورت کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت انجام داد. سرمایهگذاران باید بررسی کنند که تا چه میزان میتوانند روی داراییهای خود ریسک کنند و همچنین در چه مدتزمانی به اهداف مالی که با دقت و به صورت واقعی مشخص شده است، میرسند.
2- تحلیل، تحقیق و بررسی
قبل از انتخاب دارایی و پروژهها باید موارد مربوط به آن را به دقت بررسی کرد. تنها با بررسی و تحلیل دقیق و صحیح است که میتوان پیشبینی کرد که روند حرکت قیمت آن دارایی چگونه خواهد بود. در زمان تحلیل و بررسی، استفاده از چارت قیمتی و توجه به گذشته آن دارایی اهمیت بالایی دارد.
3- داشتن سبد متنوع
از قدیم گفتهاند که همیشه تمام تخممرغهای خود را در یک سبد قرار ندهید. این موضوع در سرمایهگذاری اهمیت بسیار بیشتری دارد. شاید بررسیها نشان دهد که یک دارایی یا پروژه رشد مناسبی خواهد داشت. اما اگر شرایط مطابق با پیشبینی فرد جلو نرود، او نه تنها به اهداف مالی مدنظر خود نخواهد رسید، بلکه حتی احتمال متضرر شدن او نیز وجود دارد. کارشناسان توصیه میکنند در صورت امکان سبدی از سرمایهگذاری روی داراییهای متفاوت با ریسکهای مختلف داشته باشید.
4- مدیریت ریسک
قبل از انجام سرمایهگذاری از میزان تحمل ریسک و ضرر خود، آگاه شوید. این کار سبب خواهد شد تا در نوسانات بازار بتوانید کنترل احساسات خود را داشته باشید و تصمیمهای منطقی بگیرید. همچنین استفاده از برخی ابزارهای مدیریت ریسک مانند بیمه و پوشش مالی و استراتژیهای جایگزین میتوانند در کاهش ریسک موثر باشند.
5- نظارت و بررسی مداوم
اهمیت نظارت و بررسی مداوم در زمان سرمایه گذاری چیست؟ کارشناسان پیشنهاد میکنند که به صورت مداوم در بازههای زمانی خاص با توجه به استراتژیهای تعیین شده و مدتزمان سرمایهگذاری، داراییهای خود، عملکرد بازار و بسیاری موارد دیگر را بررسی کنید. این کار سبب خواهد شد تا در زمان لازم بتوانید اقدامات موثر مانند افزایش دارایی، فروش آنها و تغییر آنها به دارایی دیگر را انجام دهید.
6- آموزش و مطالعه
با مطالعه مداوم و افزایش اطلاعات خود در زمینه بازار مالی که در آن سرمایهگذاری کردهاید، میتوانید تصمیمات خود را به صورت بهتری اتخاذ کنید. افزایش آگاهی به صورت مستقیم با افزایش سودآوری ارتباط دارد و افراد آگاه و با تجربه سرمایهگذاریهای بهتری انجام میدهند. همچنین در صورت امکان میتوانید از کمک متخصصان نیز استفاده کنید تا سرمایهگذاری ریسک کمتری به همراه داشته باشد و سود بیشتری کسب کنید.
7- مدیریت احساسات
احساسات و هیجانات لحظهای میتوانند تاثیری بسیار منفی روی سرمایهگذاری داشته باشند. برخی افراد در زمان سرمایهگذاری نمیتوانند احساسات خود را کنترل کنند و با اتخاذ تصمیماتی مبتنی بر هیجان و احساسات لحظهای باعث متضرر شدن خود میشوند. باید بدانید که سرمایهگذاری نیاز به زمان دارد تا به نتیجه برسد. به همین دلیل باید صبور باشید. البته این صبر به این معنی نیست که نکات مربوط به مدیریت سرمایه را فراموش کنید. گاهی فروش داراییها بهترین تصمیمی است که میتوان قبل از کاهش قیمت آنها اتخاذ کرد.
8- موارد قانونی و مالیاتی
آگاهی از قوانین و مقررات سرمایهگذاری و موارد مالیاتی یکی دیگر از مواردی است که در بازدهی سرمایهگذاری تاثیر بالایی دارد. گاهی خریدوفروشهای پی در پی تنها سبب میشود که فرد مالیات بیشتری پرداخت کند. به همین دلیل باید در خصوص قانونهای سرمایهگذاری و مالیاتی اطلاعات کافی را کسب کرد.
9- توجه به هزینه انجام معامله و کارمزد
انجام برخی معاملات مانند خرید خانه و خودرو با هزینههای بسیاری همراه هستند. در صورتی که به این هزینهها توجه کافی نشود، سود سرمایهگذاری را تحت تاثیر قرار میدهند. سرمایهگذاریهای متفاوت، با هزینهها و کارمزدهای مختلفی همراه هستند. به عنوان مثال کارمزدی که طلافروشان از سرمایهگذار در زمان خرید طلا میگیرند، میتواند روی میزان سود آنها تاثیر بگذارد.
10- توجه به نقدینگی
در صورتی که احتمال میدهید ممکن است به دلیل برخی اتفاقات نیاز به فروش داراییهای خریداری شده و نقد کردن سرمایه خود دارید، حتما به نقدینگی و سرعت فروش آن داراییها توجه داشته باشید. به عنوان مثال فروش طلا و ارزهای دیجیتال بسیار سادهتر و سریعتر از فروش خانه یا ماشین هستند.
رعایت این نکات میتواند به شما کمک کند تا با اطمینان بیشتری سرمایهگذاری کنید و به اهداف مالی خود دست یابید.
جمعبندی
اگر بخواهیم به سادهترین شکل ممکن به سوال سرمایه گذاری چیست؟ پاسخ دهیم، باید بگوییم که به اختصاص دادن بخشی از سرمایههای فرد برای خرید داراییهای متفاوت یا قرار دادن آنها در پروژههای متفاوت با هدف کسب سود سرمایهگذاری میگویند. سرمایهگذاری انواع متفاوتی دارد. آشنایی با انواع سرمایهگذاری با توجه به مدتزمان و نوع دارایی سبب خواهد شد که کاربران بتوانند به شکلی بهتر سرمایهگذاری کنند. در زمان سرمایهگذاری افراد باید به بسیاری نکات توجه داشته باشند که از این نکات میتوان به انتخاب دارایی، توجه به میزان ریسکپذیری، کنترل احساسات، توجه به موارد قانونی و مالیاتی و همچنین هزینهها و کارمزدهای سرمایهگذاری اشاره کرد.