حتی اگر هیچ آشنایی با فضای کریپتو کارنسی نداشته باشید، حتما این را میدانید که نگه داشتن یک دارایی ارزشمند خود نوعی سرمایهگذاری به شمار میآید. از دوران قدیم وقتی کسی سرمایه زیادی به دستش میرسید، برای کسب سود بیشتر و از دست نرفتن، آن را در جایی امن نگهداری میکرد.
طی سالهای اخیر افراد زیادی با داراییهای نقدی خود طلا یا سکه می خرند و آن را نگه میدارند. این نوع داراییها طی مدت زمان ارزشمندتر میشوند و میتوان با قیمت بیشتری آنها را فروخت.
این موضوع در دنیای ارزهای دیجیتال هم به همین شکل است. بسیاری از سرمایهگذاران (بهخصوص کسانی که قصد سرمایهگذاری بلند مدت دارند) روش هولد یا هودل کردن (HODL) را برای حفظ ارزش سرمایه و سودآوری بیشتر استفاده میکنند.
در ادامه این مطلب از بلاگ بیتمکس، درباره هولد کرد ارزهای دیجیتال و مزایا و معایب آن توضیح میدهیم.
هولد کردن ارز دیجیتال چیست؟
مثل خیلی دیگر از میمهای محبوب در دنیای رمز ارزها، منشا هولد یا هودل از یک اشتباه تایپی ساده میآید. همه چیز از جایی شروع شد که کاربری به اسم گیم کیوبی (Game Kyuubi) در دسامبر سال ۲۰۱۳ در وبسایتی به اسم Bitcointalk پستی را منتشر کرد که مثل بمب در جهان منفجر شد. عنوان آن پست این بود:
I AM HODLING
او در این پست توضیح داد که قصد داشت سرمایهگذاری خود در بیت کوین (BTC) را فعلا نگه دارد؛ چون عقیده داشت تریدر خوبی نیست و بهتر است داراییهایش را نگهداری کند. چیزی نگذشت که اصطلاح HODL در سراسر جهان پیچید و همه درباره آن صحبت کردند.
بعد از آن لغت HODL به یک استراتژی در بین تریدرها و سرمایهگذاران تبدیل شد؛ حالا کلمه هودلر (HODLER) برای سرمایهگذارانی استفاده میشود که بدون در نظر گرفتن نوسانات یک رمز ارز، از فروش آن خودداری میکنند؛ هدف این افراد از هولد کردن دو چیز است:
- سرمایهگذاری بلند مدت
- جلوگیری از ضرر و زیان در بازارهای ریزشی
بهترین ارز دیجیتال برای هولد
شکی نیست که استراتژی HODL برای GameKyuubi و دیگر سرمایهگذاران بیتکوین نتیجه خوبی داشته است. از زمانی که پست این کاربر در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، قیمت بیت کوین حدود ۲۵۰۰ درصد افزایش پیدا کرد.
نوسانات شدیدی که بیت کوین در طول سالیان متماد تجربه کرده، تاثیرات زیادی در بازار کریپتو کارنسی داشته است؛ به طور مثال بعد از شیوع بیماری کرونا در سال ۲۰۲۰ قیمت بیت کوین در کمتر از ۴۸ ساعت حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد.
نادیده گرفتن نوسانات کوتاه مدت بازار و تمرکز بر چشم انداز بلندمدت، استراتژی منحصر به فردی در دنیای ارزهای دیجیتال است. هدف از این استراتژی، داشتن یک چشمانداز طولانی برای گذار از نوسانات قیمتی در بازار کریپتو کارنسی است.
انواع هولد کردن ارز دیجیتال
یک تریدر با هودل کردن میتواند بعد از یک مدت کوتاه یا طولانی ارزهای دیجیتال نگهداریشده خود را با ارزشی بیشتر بفروشد. هولد کردن ارز دیجیتال دو نوع کوتاهمدت و بلندمدت دارد:
-
هولد کوتاه مدت
با استفاده از استراتژی هولد کوتاه مدت، فرد سرمایهگذار میتواند برای مدت سه تا ۶ ماه، سرمایه خود را نگه دارد و به آن دست نزند.
-
هولد بلند مدت
بعضی دیگر از معاملهگران با استفاده از استراتژی هولد ارز دیجیتال برای یک سال و حتی بیشتر، وارد فاز طولانیمدت سرمایهگذاری میشوند.
چه زمانی وقت هولد کردن است؟
طبق اصول مربوط به هودل کردن، بهترین زمان برای این کار، همین حالا و همیشه است. یک سرمایهگذار واقعی همیشه به نگه داشتن داراییهای خود ادامه میدهد؛ حتی اگر بازار سقوط کند یا شدت نوسانات بیشتر شود. هودل کردن حالا به یک ایدئولوژی چشمانداز بلند مدت در فناوری بلاک چین تبدیل شده است؛ اما در نهایت این تصمیم با خود فرد سرمایهگذار است که داراییهای خود را هولد کند یا بفروشد؛ همه چیز به شرایط و استراتژیهای شخصی فرد بستگی دارد.
آیا هولد کردن استراتژی مناسبی است؟
هولد کردن شاید برای هرکسی و هر رمز ارزی رویکرد مناسبی برای سرمایهگذاری نباشد. حتی برای معاملهگران و سرمایهگذاران حرفهای، شیوه درست زمانبندی میتواند کار چالشبرانگیزی باشد. همچنین بسیاری سوگیریهای روانی هستند که میتواند روی تصمیمگیری سرمایهگذاران تاثیر منفی بگذارد.
یک سرمایهگذار در طول زمان میتواند چرخهای از احساسات متفاوت را تجربه کند؛ این چرخه براساس عملکرد سبد سرمایهگذاری تجربه میشود. زمانی که قیمت یک ارز دیجیتال در کمترین حد خود است، سرمایهگذاران معمولا حس ترس، خشم یا حتی وحشت را تجربه میکنند؛ این احساسات میتوانند آنها را به فروش در بدترین زمان ممکن سوق دهند؛ به همین ترتیب، وقتی قیمت یک رمز ارز در بیشترین حد خود قرار میگیرد، سرمایهگذاران اغلب احساس هیجان و اعتماد به نفس را تجربه میکنند؛ این موضوع باعث میشود آنها در بدترین زمان ممکن اقدام به خرید کنند. بسیاری از سرمایهگذاران باتجربه عقیده دارند هولد کردن بهخصوص در زمانی که بازار رو به افول است، به سرمایهگذاران در اجتناب از فروش در زمان ترس کمک میکند.
هولد کردن همچنین باعث میشود احساسات مرتبط با ترس از دست دادن را که معمولا با عنوان فومو (FOMO) شناخته میشود، کنترل کنند.
هولد کردن بهخصوص برای کسانی که بهتازگی شروع به سرمایهگذاری کردهاند، مناسب است؛ چون خیلی بیشتر احتمال دارد بر پایه احساسات ناگهانی دست به خرید یا فروش بزنند.
در این مطلب از بلاگ بیتمکس، درباره استراتژی هولد کردن، ویژگیها و روش انجام آن صحبت کردیم. اگر دوست دارید درباره رمز ارزها و دنیای کریپتو کارنسی بیشتر بدانید، میتوانید سایر مقالات ما را مطالعه کنید.