ترید و تریدر را باید در میان آن اصطلاحاتی قرار داد که افراد در سالهای اخیر به میزان بسیار بیشتری نسبت به گذشته میشنوند. اما ترید چیست و تریدر کیست؟ اگر بخواهیم عبارت تریدر را به صورت ساده تعریف کنیم، باید به انجام معاملات در بازارهای مالی متفاوت اشاره داشته باشیم. خرید یک دارایی در قیمتی مناسب و فروش آن در قیمتی بالاتر به منظور کسب سود با توجه به اختلاف قیمت میان خریدوفروش را ترید میگویند. به فردی که این معاملات را انجام میدهد تریدر گفته میشود. در ادامه به سوال ترید چیست پاسخ کاملتری خواهیم داد و در خصوص آن نکات بیشتری را بیان خواهیم کرد.
ترید چیست؟
ترید چیست؟ همانطور که اشاره کردیم ترید (Trade) به معنی خرید یک دارایی در قیمت مناسب و فروش آن در قیمت بالاتر است. هدف تریدرها از انجام این معاملات کسب سود از اختلاف قیمت میان زمان خریدوفروش است. تقریبا در تمام بازارهای مالی میتوان ترید را انجام داد. در حال حاضر از بازار فارکس، سهام و ارزهای دیجیتال میتوان به عنوان محبوبترین بازارهای مالی برای تریدرها نام برد.
تریدر کیست؟
به فردی که ترید یا همان معاملاتی که در بخش قبل به آن اشاره شد را انجام میدهد، تریدر گفته میشود. تریدرها با دانش خود چارت قیمت داراییهای متفاوت را تحلیل میکنند تا بتوانند مواردی مانند روند حرکت قیمت، نقطه مناسب برای خرید، نقطه مناسب برای فروش و موارد دیگری مانند حد ضرر و لورج یا اهرم را مشخص کنند. تریدرها از استراتژیهای متفاوتی برای تحلیل استفاده میکنند که در بخشهای بعدی با برخی از این استراتژیهای آشنا خواهیم شد.
تفاوت سرمایه گذاری و ترید چیست؟
تفاوتهای سرمایهگذاری و ترید باعث شده تا افراد متفاوت به یکی از این دو نوع علاقه داشته باشند. اگر بخواهیم به اصلیترین و کلیدیترین تفاوتهای ترید و سرمایهگذاری اشاره کنیم، باید از موارد زیر نام ببریم.
- استراتژی: یکی از مهمترین تفاوتهای ترید و سرمایهگذاری استراتژی افراد است. تریدرها باید به نکات بسیاری مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال و بسیاری موارد دیگر توجه داشته باشند. اما با توجه به زمان بیشتر سرمایهگذاری و عدم تاثیر نوسانهای کوچک روی این افراد، آنها تنها باید داراییهایی را انتخاب کنند که روندی صعودی دارند.
- میزان دانش: معمولا سرمایهگذاری به میزان بسیار کمتری از دانش در مقایسه با ترید نیاز دارد. تریدرها باید بتوانند چارت قیمت را با دقت بسیار تحلیل کنند تا قیمت و زمان مناسب برای خریدوفروش را پیدا کنند. این مورد در سرمایهگذاری نیاز به دقت و دانش کمتری دارد.
- بازه زمانی: تفاوت دیگر ترید و سرمایهگذاری بازه زمانی آنهاست. به طور کلی سرمایهگذاری در بازههای زمانی طولانیتری انجام میشود. این در حالی است که ترید میتواند از چند دقیقه تا چند ماه به طول انجامد.
- میزان ریسک: به دلیل مواردی مانند زمان معامله کوتاهتر و استفاده از لورج یا اهرم در ترید، این معامله با ریسک بالاتری نسبت به سرمایهگذاری همراه است. برخی از تریدرها در مدتزمان بسیار کوتاهی پول زیادی را از دست میدهند. درست است که سرمایهگذاری نیز با ریسکهای بسیاری همراه است اما میزان ریسک آن در مقایسه با ترید بسیار کمتر است.
بررسی مفهوم اصطلاحات رایج تریدرها
زمانی که افراد صحبتهای میان دو تریدر را گوش میکنند، با اصطلاحات متفاوتی مواجه میشوند که معنی برخی از آنها را نمیدانند. در ادامه برخی از مهمترین اصطلاحات رایج میان تریدرها را با هم بررسی خواهیم کرد.
اصطلاح | تعریف | مثال |
---|---|---|
معامله لانگ (Long) | خرید یک دارایی با انتظار افزایش قیمت آن. | خرید سهام یک شرکت با انتظار رشد قیمت آن. |
معامله شورت (Short) | فروش یک دارایی که در حال حاضر آن را ندارید با انتظار خرید مجدد آن به قیمت پایینتر. | فروش قرارداد آتی روی نفت با انتظار کاهش قیمت نفت. |
لورج یا اهرم | استفاده از وجوه قرضی برای افزایش قدرت خرید در معامله. | استفاده از اهرم 10 برابری برای کنترل پوزیشنی 1000 دلاری با سرمایه 100 دلاری. |
کال مارجین یا لیکویید | وضعیتی که در آن ارزش پوزیشن یک تریدر به زیر سطح مشخصی کاهش مییابد و بروکر مجبور به بستن اجباری پوزیشن میشود. | اگر ارزش سهام خریداری شده با اهرم به زیر سطح مشخصی برسد، بروکر سهام را میفروشد تا از زیان بیشتر جلوگیری کند. |
حد سود (Take Profit) | قیمتی که در آن تریدر میخواهد معامله خود را به صورت خودکار ببندد تا سود خود را تضمین کند. | تنظیم حد سود 10% بالاتر از قیمت خرید. |
حد ضرر (Stop Loss) | قیمتی که در آن تریدر میخواهد معامله خود را به صورت خودکار ببندد تا زیان خود را محدود کند. | تنظیم حد ضرر 5% پایینتر از قیمت خرید. |
نسبت ریسک به پاداش | نسبت بین میزان پولی که ممکن است از دست بدهید (حد ضرر) به میزان پولی که ممکن است به دست آورید (حد سود). | اگر حد ضرر شما 100 دلار و حد سود شما 300 دلار باشد، نسبت ریسک به پاداش شما 1:3 است. |
معاملات Long
باید بدانید که تریدرها در بازارهایی مانند فارکس و کریپتوکارنسی میتوانند به صورت دو طرفه معامله کنند. یعنی آنها میتوانند در صورت پیشبینی صحیح از افزایش و کاهش قیمت سود به دست آورند. به معاملاتی که با افزایش قیمت تریدر سود کسب میکند، معاملات لانگ (Long) گفته میشود.
معاملات Short
معاملات شورت (Short) را باید بر عکس معاملات لانگ دانست. یعنی در اینگونه معاملات تریدر از کاهش قیمت سود به دست میآورد.
لورج یا اهرم
لورج یا اهرم را باید به نوعی وامی دانست که صرافی یا بروکر به تریدرها میدهد. بگذارید مفهوم لورج را با بیان یک مثال بیشتر توضیح دهیم. در صورتی که تریدر 100 دلار پول داشته باشد و از لورج 10 استفاده کند، او معاملهای با ارزش 1000 دلار باز خواهد کرد. اما استفاده از لورج ریسک را افزایش میدهد. تریدر در زمان استفاده از لورج 10 تنها با 10 درصد افزایش قیمت 100 دلار سود خواهد کرد. اما در صورتی که قیمت 5 درصد کاهش پیدا کند، او تمام پول خود را از دست خواهد داد و به اصطلاح کال مارجین یا لیکویید خواهد شد.
کال مارجین یا لیکویید
زمانی که تریدر تمام دارایی خود را در یک معامله از دست بدهد، کال مارجین یا لیکویید خواهد شد. مفهوم دقیقتر کال مارجین را در مثال پاراگراف بالا توضیح دادهایم.
حد سود (Take Profit)
یکی دیگر از اصطلاحات رایج در دنیای تریدرها، حد سود است. حد سود یا Take Profit که به آن به صورت اختصاری TP گفته میشود، دستوری است که تریدر با استفاده از آن معامله را در قیمت مشخص میبندد تا سود خود را دریافت کند.
حد ضرر (Stop Loss)
مشخص کردن حد ضرر یا Stop Loss که به آن به صورت اختصاری SL گفته میشود یکی دیگر از دستورات مهمی است که تریدرها باید به آن توجه کنند. میزان استاپ لاس با توجه به مواردی مانند لورج، میزان ریسکپذیری تریدر و همچنین نوع تحلیل مشخص میشود.
نسبت ریسک به پاداش (Risk – Reward Ratio)
به نسبت بین میزان حد سود و حد ضرر نسبت ریسک به ریوارد یا ریسک به پاداش میگویند. در صورتی که یک معامله استاپ لاسی با ریسک 20 درصد داشته باشد و میزان سود 60 درصد باشد، نسبت ریسک به ریوارد آن 1 به 3 خواهد بود.
انواع ترید
باید بدانید که ترید انواع متفاوتی دارد. تریدرهای متفاوت با توجه به مواردی مانند میزان صبر و تحمل، دانش، اهداف، سلیقه و بسیاری موارد دیگر نوع مناسب از میان این انواع را پیدا کرده و از آن برای رسیدن به اهداف خود که همان کسب سود باشد، استفاده میکنند. برخی از مهمترین انواع ترید عبارتند از:
اسکلپینگ (Scalping)
اسکلپینگ را باید سریعترین و کوتاهمدتترین نوع ترید دانست. هدف از انجام این نوع ترید این است که تریدر تنها در مدتزمان کوتاهی مانند چند دقیقه تا نهایتا چند ساعت به سود برسد. در این نوع معاملات معمولا سود بسیار بالا نیست اما تریدر میتواند در طول یک روز به راحتی بیش از یک معامله را انجام دهد. لازم به ذکر است که در زمان ترید به روش اسکلپینگ باید از نوسانات کوچک، جزئی و کوتاهمدت بازارهای مالی استفاده کرد. استفاده از این روش به تمرکز مداوم و مهارت بالا نیاز دارد.
ترید روزانه (Daily Trade)
ترید روزانه همانطوری که از نام آن میتوان متوجه شد، نوعی از ترید است که معاملهگر یا تریدر آن را برای حداکثر یک روز باز نگه میدارد. البته ممکن است گاهی مواقع به دلیل رسیدن به سود در زمان کوتاهتر یا رسیدن قیمت به حد ضرر این نوع ترید در مدتزمانی کوتاهتری نیز بسته شود. میزان سود ترید روزانه از روش اسکلپینگ بالاتر است و تریدرها میتوانند نوسانات بزرگتری را برای دریافت سود انتخاب کنند.
سوئینگ تریدینگ (Swing Trading)
سوئینگ تریدینگ که برخی به آن نوسانگیری نیز میگویند یکی دیگر از انواع ترید است. اما این نوع ترید چیست؟ سوئینگ تریدرینگ نوعی ترید است که تریدر معامله را از چندین روز تا چندین هفته و حتی چند ماه باز نگه میدارد. این نوع ترید را باید در میان تریدرهای بلندمدت قرار داد. در زمان استفاده از سوئینگ تریدینگ باید الگوها، سطوح مقاومت و حمایت و بسیاری موارد دیگر را به دقت بررسی کرد تا روند بلندمدت یک دارایی مانند یک ارز دیجیتال را تشخیص داد.
ترید در محدوده رنج (Range Trading)
برخی اوقات قیمت یک دارایی نه صعودی است و نه نزولی، بلکه در میان دو قیمت مشخص تغییر میکند و یا به اصطلاح بازار رکوردی است. در زمانی که قیمت تنها در یک رنج مشخص تغییر میکند، میتوان از روش رنج تریدینگ استفاده کرد. در این روش تریدر باید سقف و کف قیمت را پیدا کند. زمانی که قیمت به کف محدوده رنج رسید، معاملات را به صورت لانگ باز کند و زمانی که قیمت به سقف محدوده رسید، از معاملات شورت برای کسب سود استفاده کند. البته او باید توجه داشته باشد که در زمان خارج شدن قیمت از رنج، معامله باز نکند، زیرا موجب متضرر شدن او خواهد شد. رنج تریدینگ نیاز به مهارت بالا و همچنین مدیریت ریسک مناسبی دارد.
پوزیشن تریدینگ (Position Trading)
پوزیشن تریدینگ را باید به عنوان یکی از بلندمدتترین انواع ترید معرفی کرد. در این روش تریدرها یک دارایی را با هدف کسب سود در مدتزمان طولانی خریداری میکنند. این نوع معاملات میتواند از چند ماه تا یک سال و حتی بیشتر باز باشند. این معاملات با ریسک بالایی همراه نیست و استرس و فشار روانی کمتری به همراه دارد. اما تریدر باید صبر کافی را داشته باشد تا بتواند نتیجه مناسب را دریافت کند.
بازارهای محبوب تریدرها
تریدرهای متفاوت با توجه به مواردی مانند منطقه جغرافیایی، دسترسی به بازارهای مالی و امکانات آنها، سطح تجربه، میزان ریسکپذیری و همچنین سلیقه و علاقه شخصی در بازارهای مالی مختلفی فعالیت میکنند. اما برخی از بازارهای مالی برای تریدرها جذابتر از باقی آنها هستند. از این بازارهای مالی جذاب میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
بازار سهام
بازار سهام کشورهای متفاوت یکی از مهمترین بازارهایی است که تریدرها در آن فعالیت میکنند. در این بازارها تریدرها با خرید سهام شرکتهای متفاوت در موقعیتهای مناسب به دنبال کسب سود هستند. اما از مواردی مانند عدم وجود نقدینگی در برخی مواقع میتوان به عنوان مهمترین ایراد این بازار یاد کرد.
بازار فارکس
بازار فارکس را باید بزرگترین و پویاترین بازار مالی جهان دانست. تنها حجم معاملات یک روز بازار فارکس از میزان ارزش بسیاری دیگر از بازارهای مالی بالاتر است. در این بازار معمولا تریدرها با معامله روی جفت ارزهای متفاوت و همچنین داراییهای ارزشمند مانند طلا به دنبال کسب سود هستند.
بازار ارزهای دیجیتال
بازار ارزهای دیجیتال در سالهای گذشته موردتوجه تریدرهای بسیاری قرار گرفته است. ناشناس بودن معاملات در این بازار و دسترسی به آن در تمام طول هفته به صورت شبانهروزی از هر نقطهای از جهان دو مورد از مواردی است که باعث شده تریدرهای بسیاری به آن علاقهمند شوند. نوسان بازار ارزهای دیجیتال بسیار بالاست و همین امر موجب شده تا سود و ضرر تریدرها بسیار بالاتر از برخی بازارهای دیگر باشد. به همین دلیل برای ترید در این بازار باید دانش مناسبی داشت و به نکات بسیاری مانند مدیریت سرمایه و ریسک توجه بسیاری داشت.
مهارتهای لازم برای ترید چیست؟
تریدرهای بسیاری در بازارهای مالی متفاوت فعالیت میکنند. اما چرا از تمام این تریدرها به عنوان تریدرهای موفق یاد نمیشود؟ در این بخش باید به سوال مهارتهای لازم برای ترید چیست؟ پاسخ داد. تریدرهای موفق مهارتهایی دارند که این مهارتها به آنها در کسب سود پایدار در بازارهای متفاوت کمک میکند. این مهارتها عبارتند از:
دانش بالا در زمینه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
یک تریدر موفق دانش بالایی در زمینه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال دارد. او باید بتواند به خوبی نمودارهای قیمتی را بخواند، الگوها، روندها، سطوح مقاومت و حمایت و بسیاری موارد دیگر را روی چارت پیدا کند، دانش لازم برای استفاده از اندیکاتورهای متفاوت را داشته باشد. همچنین در بخش تحلیل تکنیکال او باید مراجع مناسب برای اطلاع از اخبار مهم سیاسی و اقتصادی که روی بازار مالی انتخاب شده توسط او تاثیر دارد را پیدا کند. درک اخبار و تاثیری که میتوانند روی بازار داشته باشند بخشی از مهمترین دانشی است که تریدرهای موفق در زمینه تحلیل فاندامنتال باید کسب کنند.
مدیریت ریسک
بسیاری از تریدرهای موفق مانند وارن بافت اعلام کردهاند که اولین هدف هر تریدر باید از دست ندادن داراییهایش باشد و پس از آن به کسب سود فکر کند. توجه به مدیریت ریسک و مواردی مانند تعیین حد ضرر، مدیریت سرمایه و بسیاری موارد دیگر از جمله مهارتهایی است که هر تریدر موفق باید داشته باشد.
روانشناسی معامله
توان کنترل احساسات یکی دیگر از مهمترین مواردی است که تریدرهای موفق به آن توجه میکنند. در برخی مواقع نوسانات بازار سبب میشود که تریدرها با گرفتن تصمیمات احساسی خود را با مشکلاتی مواجه کنند. همچنین داشتن صبر و کنار آمدن با شکست دو نکته مهم دیگر است که در بخش روانشناسی معامله باید به آنها اشاره کرد. در برخی مواقع تریدرها پس از داشتن یک معامله ناموفق و ضرر ده اقدام به باز کردن معاملات بعدی به صورت احساسی میکنند تا ضرر خود را جبران کنند. اما معمولا این معاملات تنها موجب افزایش میزان ضرر آنها خواهد شد.
داشتن استراتژی مناسب
تریدرهای موفق متفاوت از استراتژیهای مختلفی برای انجام معاملات خود استفاده میکنند. آنها استراتژیهای متفاوت را آزمایش میکنند تا بتوانند به بهترین استراتژی که با ویژگیهای آنها سازگار است برسند. پس از یافتن استراتژی مناسب تدوین برنامه معاملاتی دقیق و منظم میتواند در افزایش راندمان آن استراتژی تاثیرگذار باشد.
مهارتهای فنی
هیچ تریدری بدون داشتن مهارتهای فنی لازم برای کار با پلتفرم معاملاتی مناسب، موفق نخواهد شد. آشنایی با ابزارهای متفاوت آن پلتفرم میتواند در انجام معاملات به شکلی بهتر نقش داشته باشد.
افزایش دانش مناسب
تریدرهای موفق همواره بخشی از وقت خود را به یادگیری و مطالعه اختصاص میدهند. این کار سبب میشود تا آنها با روشهای جدید معاملاتی، نکات تاثیرگذار و بسیاری موارد دیگر آشنا شوند و از آنها برای کسب سود بیشتر استفاده کنند.
یکی از کارهایی که میتواند در افزایش دانش نقش داشته باشد، بررسی مداوم معاملاتی است که آنها انجام دادهاند. این بررسی میتواند سبب یافتن نقاط ضعف و قوت آنها شود. یافتن نقاط ضعف و تمرکز بر بهبود آنها و افزایش دانش در خصوص نقاط قوت میتواند به انجام معاملاتی با میزان سود بیشتر یا ریسک کمتر منجر شود.
شبکهسازی
بسیاری از تریدرها به شبکهسازی توجه نمیکنند. برقراری ارتباط با تریدرهای موفق دیگر و تبادل اطلاعات و ایدهها با آنها میتواند در افزایش سود یک تریدر نقش داشته باشد.
مزایای ترید چیست؟
ترید با مزایای بسیاری همراه است و همین مزایا سبب شده تا افراد بسیاری بخواهند تریدر شوند. اما مزایای ترید چیست؟ در ادامه با مهمترین مزایای ترید آشنا خواهیم شد.
- کسب سود بالا: بازارهای مالی فرصتهای بسیاری را به صورت کوتاهمدت یا بلندمدت در اختیار افراد قرار میدهند. تریدرها با پیدا کردن این فرصتها و انجام معاملات مناسب میتوانند، سود بسیار بالایی دریافت کنند. همچنین امکان استفاده از لورج در زمان ترید هر چند ریسک معامله را افزایش میدهد اما در افزایش میزان سود تاثیر بالایی دارد.
- انعطافپذیری: تریدرهای متفاوت میتوانند با توجه به نیاز، امکانات در دسترس، سلیقه و بسیاری موارد دیگر از انواع متفاوت ترید استفاده کنند. همچنین زمان تریدر کاملا در اختیار خود اوست و میتواند در برخی مواقع که نیاز به استراحت دارد، معامله انجام ندهد. این انعطافپذیری بالا برای افراد بسیاری جذاب است.
- تنوع بازارهای مالی: تریدرهای میتوانند در بسیاری از بازارهای مالی و روی داراییهای متفاوت معامله کنند. این تنوع بالا سبب شده تا آنها بتوانند بازار مالی مناسب را پیدا کرده و از آن استفاده کنند. همچنین پیدا کردن یک دارایی که روند آن را به شکلی بهتر درک میکنند، میتواند در میزان موفقیت آنها تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
- کنترل کامل روی سرمایه: کنترل کامل روی سرمایه یکی دیگر مواردی است که باید به آن در پاسخ به سوال مزایای ترید چیست؟ اشاره کنیم. تریدرها میتوانند در هر زمانی که دوست داشتند، بخشی یا تمام سرمایه خود را از آن بازار مالی خارج کنند. البته این مورد در زمان باز بودن یک معامله صدق نمیکند. اما در صورتی که معاملهای فعال و باز نداشته باشند، به راحتی میتوانند فعالیت خود را متوقف کنند.
- امکان شروع با سرمایه کم: بسیاری از بازارهای مالی به تریدرها این اجازه را میدهند که با سرمایهای اندک فعالیت خود را آغاز کنند. هر چند تریدرهایی با سرمایه کم باید بسیار صبور باشند و به صورت مداوم سعی در افزایش سرمایه خود داشته باشند، اما باز هم میتوان با سرمایهای اندک فعالیت خود را آغاز کرد.
- وجود ابزارهایی برای تمرین و تحقیق: وجود مواردی مانند حسابهای دمو به تریدرها این امکان را میدهد که استراتژیهای متفاوت خود را بدون ریسک از دست دادن سرمایه مورد بررسی قرار دهند. همچنین استفاده از حسابهای دمو باعث میشود تا تریدر بدون ریسک تجربه کسب کند.
معایب ترید چیست؟
درست است که مزایای متعدد ترید باعث شده تا افراد زیادی به تریدر شدن علاقه داشته باشند، اما این افراد باید با معایب ترید نیز آشنا شوند. عدم توجه به معایب ترید میتواند باعث بروز مشکلات متفاوتی برای آنها شود. در پاسخ به سوال معایب ترید چیست؟ میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ریسک بالا: یکی از بزرگترین و مهمترین معایب ترید، ریسک بسیار بالای انجام این معاملات است. نوسانات شدید بازار میتواند باعث شود تا سرمایه تریدر در مدتزمان کوتاهی کاهش شدیدی پیدا کند و یا به طور کامل از دست برود. به همین دلیل باید به مدیریت ریسک توجه بسیاری داشت.
- فشار روانی: ترید کردن با استرس و فشار روانی شدیدی همراه است. این امر در زمانی که معامله در ضرر قرار دارد یا نوسان بازار بسیار شدید است، افزایش بیشتری پیدا میکند. بسیاری از تریدرها از فشار روانی بالا به عنوان مهمترین و اصلیترین ایراد ترید یاد میکنند. این فشار روانی میتواند منجر به افزایش خستگی ذهنی و حتی جسمی شود.
- نیاز به دانش بالا: هیچ تریدری نمیتواند بدون دانش بالا به صورت مداوم و پایدار سود کسب کند. اتخاذ تصمیمهای اشتباه به دلیل دانش کم یکی از مهمترین عوامل متضرر شدن افراد در بازارهای مالی متفاوت محسوب میشود.
- کارمزدهای انجام معامله: انجام ترید با کارمزد همراه است. این کارمزد میتواند شامل موارد متفاوتی مانند کارمزد پلتفرم معاملاتی، اسپرد و هزینههای بسیار دیگری باشد. این هزینهها در کاهش میزان سود تاثیر دارند.
- مشکلات مربوط به اینترنت: بسیاری از تریدرهای ایرانی همواره با مشکلات مربوط به اینترنت مواجه هستند. برخی مواقع تریدر باید تنها در چند ثانیه تصمیمات مهمی مانند باز کردن یا بستن معامله را بگیرد و در صورتی که اینترنت برای چند لحظه قطع شود یا با کندی بسیاری همراه باشد، انجام اقدامات مربوط به تصمیم گرفته شده ساده نخواهد بود.
توصیههایی برای تریدرهای مبتدی
ترید شاید در زمان عدم آشنایی کامل با آن ساده به نظر برسد. اما باید بدانید که ترید کردن با ریسکهای بسیاری همراه است. به همین دلیل تریدرهای حرفهای به نکات بسیاری توجه میکنند. توجه به این نکات برای تریدرهای مبتدی و تازهکار اهمیت بسیار بیشتری دارد اما بسیاری از آنها با توجه به عدم آشنایی با تمام زوایایی تریدر شدن به آنها توجه نمیکنند. این نکات عبارتند از:
- تمام سرمایه خود را وارد ترید نکنید.
- در خصوص بازارهای مالی تحقیق کنید تا بهترین بازار را انتخاب کنید.
- با استراتژیهای متفاوت آشنا شوید تا استراتژی مناسب با سلیقه و دانش خود را انتخاب کنید.
- مدیریت ریسک را فراموش نکنید.
- ابتدا با استفاده از ابزارهای تمرینی مانند حسابهای دمو ترید کنید تا دانش خود را بررسی کنید و تجربه ترید کردن را داشته باشید.
- به این نکته توجه داشته باشید که حتی حرفهایترین تریدرها هم گاهی ضرر میکنند. پس از ضرر از اتخاذ تصمیمهای احساسی خودداری کنید.
- دانش خود را به صورت مداوم افزایش دهید.
اشتباهات رایج تریدرها
حال که با پاسخ سوال ترید چیست آشنا شدید و در خصوص ترید کردن اطلاعات بسیاری را کسب کردهاید، لازم است در خصوص رایجترین اشتباهاتی که تریدرها انجام میدهند نکاتی را بیاموزید. آشنایی با این نکات میتواند دید واقعی از ترید کردن به شما دهد و با استفاده از تجربیات تریدرهای دیگر، خطاهای کمتری را انجام دهید. این اشتباهات عبارتند از:
انتظار کسب سود بالا در مدت کوتاه
درست است که ترید کردن سود مناسب و جذابی به همراه دارد. اما برخی تریدرها انتظار دارند که بتوانند در مدتزمان کوتاهی سود بسیار زیادی را کسب کنند. باید بدانید که تریدر قمار نمیکند. او با تحلیل دقیق معاملات متفاوت را انجام میدهد تا به مرور بر داراییهای خود بیفزاید. بسیاری از تریدرهای موفق دیدی چند ساله به ترید دارند تا به میزان دارایی مد نظر خود برسند.
نداشتن برنامه معاملاتی
داشتن برنامه معاملاتی بسیار مهم است. تنها با داشتن برنامه معاملاتی تریدر میتواند روند معاملات خود را بررسی کند، زیر بنای لازم برای کسب سود مناسب را ایجاد کند و با نقاط ضعف و قوت خود آشنا شود.
نسبت پایین پاداش به ریسک
نسبت ریسک به پاداش اهمیت بسیار زیادی دارد. بگذارید اهمیت این موضوع را با مثالی بیان کنیم. در صورتی که یک تریدر 10 معامله را با نسبت ریسک به پاداش 1 به 1 معامله کند و 50 درصد از معاملات او به حد سود برسد و 50 درصد دیگر با رسیدن به حد ضرر بسته شوند، او نه تنها سود کسب نکرده بلکه به دلیل پرداخت هزینههایی مانند کارمزد پلتفرم، متضرر شده است. این در حالی است که اگر یک تریدر با نسبت ریسک به ریوارد 1 به 3 معاملات خود را انجام دهد، در همین تعداد معامله (نیمی از معاملات با دریافت سود و نیمی دیگر با رسیدن به حد ضرر) سود مناسبی را دریافت خواهد کرد.
وارد کردن تمام سرمایه در بازار
برخی از تریدرها برای اینکه زودتر به موفقیت برسند، تمام سرمایه خود را وارد بازار میکنند و با استفاده از آن ترید انجام میدهند. وارد کردن تمام سرمایه و بیش از میزانی که کاربر میتواند ریسک آن را تحمل کند، تنها باعث افزایش فشار روانی و اتخاذ تصمیمات احساسی خواهد شد. که این موارد در بسیاری از مواقع منجر به افزایش میزان ضرر میشوند.
استفاده از اهرم بسیار بالا
درست است که اهرم میتواند در میزان سود تاثیر زیادی داشته باشد. اما اهرم همانند شمشیری دو لبه است که در افزایش میزان ضرر نیز نقش دارد. استفاده از اهرمهای بالا و بدون داشتن استراتژی و تحلیل مناسب تنها ریسک یک معامله را افزایش میدهد.
جمعبندی
ترید چیست؟ به انجام معاملاتی در بازارهای مالی (شورت و لانگ) با هدف کسب سود از نوسان قیمت ترید میگویند. تریدرها با استفاده از ابزارهایی مانند اهرم و توجه به تحلیلهای خود میتوانند روند حرکت قیمت داراییهای مختلف را پیشبینی کنند و با توجه به این پیشبینی وارد معاملات شوند تا از نوسان قیمت سود کسب کنند. اما تریدر شدن بدون داشتن دانش کافی در خصوص تحلیل تکنیکال، تحلیل فاندامنتال، مدیریت ریسک و روانشناسی ممکن نیست. تریدرهای موفق وقت بسیاری را به یادگیری و تمرین اختصاص میدهند تا بتوانند استراتژی معاملاتی خاص خود را ایجاد کنند و با استفاده از آن سود دریافت کنند.