سلفیش ماینینگ چیست؟ + (نحوه عملکرد Selfish Mining)

سلفیش ماینینگ چیست

فهرست مطالب

عملیات استخراج یا ماینینگ (Mining) که به‌ نوعی تضمین‌کننده امنیت و عدم تمرکز در بلاکچین‌‌های مبتنی بر این سازو‌کار به‌شمار می‌رود؛ اگر به‌صورت خودخواهانه انجام شود، عاملی مخرب و زیان‌بار خواهد بود. استخراج خودخواهانه یا به اصطلاح رایج‌تر سلفیش ماینینگ (Selfish Mining) یک فرایند سودجویانه و تقریبا کلاهبرداری است که توسط بعضی از ماینرها به‌ویژه در بلاکچین بیت کوین (به‌خاطر ارزش بالای آن) انجام می‌شود. با بیتمکس همراه باشید تا با این موضوع بیشتر آشنا شوید.

ماینینگ ارز دیجیتال

قبل از هرچیز باید نگاهی به فرایند استخراج داشته باشیم. یکی از راه‌های کسب درآمد در دنیای ارزهای دیجیتال، ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال است. استخراج پروتکلی برای تولید بلاک و کوین‌های جدید در بلاک چین‌ مبتنی بر الگوریتم گواه اثبات کار (Proof of Work) است.

شناخته‌شده‌ترین بلاکچینی که با این الگوریتم کار می‌کند، شبکه بیت کوین است. این رمزارز محبوب و ارزشمند از طریق استخراج تولید می‌شود و افراد بسیاری که به آن‌ها ماینر می‌گویند، روی شبکه آن مشغول عملیات استخراج هستند. در فرایند استخراج، ماینرها قدرت پردازشی سیستم‌های کامپیوتری خود (CPU) را با مصرف برق بالا در اختیار شبکه قرار می‌دهند. شبکه با استفاده از این فاکتورها، معادلات پیچیده و رمزنگاری شده را حل کرده و بلاک جدید به زنجیره اضافه می‌کنند.

ماینینگ ارز دیجیتال

نکته: در سال‌های اخیر با افزایش سختی شبکه بیت کوین، فرایند ماینینگ این شبکه تنها با دستگاه‌های ماینر ممکن است.

ماینرها در ازای استخراج بلاک‌های جدید مقداری بیت کوین به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنند. تا سال ۲۰۱۳ همه تصور می‌کردند، این افراد همه بلاک‌های استخراج شده در فرایند ماینینگ را وارد زنجیره اصلی می‌کنند. اما در این سال دو محقق دنیای بلاکچین به‌نام‌های امین گون سیرر (Emin Gün Sirer) و ایتای ایال (Ittay Eyal)، اعلام کردند که طبق تحقیقاتشان اطلاعاتی به‌دست آمده که نشان می‌دهد تعدادی از ماینرها بلاک‌های استخراج شده را پنهان می‌کنند. آن‌ها مدعی شدند که این افراد بلاک‌های استخراج شده را وارد فورک‌های جدید کرده‌اند. این عملیات پنهان‌کاری همان سلفیش ماینینگ یا استخراج خودخواهانه است.

مفهوم سلفیش ماینینگ

در یک توضیح کلی سلفیش ماینینگ نوعی تبانی میان گروهی از ماینرهای بیت کوین، برای کسب درآمد بیشتر است. در انتهای این فرایند و با ادامه موفقیت‌آمیز آن، تنها این گروه می‌توانند بلاک‌های جدید استخراج کنند. این روش غیرمتمرکز بودن شبکه را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و این اصلی‌ترین چالشی است که ایجاد می‌کند.

استخراج خودخواهانه چگونه انجام می‌شود؟

در این عملیات گروهی از کاربران یا ماینرها یک استخر ماینینگ تشکیل می‌دهند و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، شروع به استخراج بلاک می‌کنند. بلاک استخراج شده طی تبانی این ماینرها وارد زنجیره نمی‌شود. آن‌ها بلاک را پنهان می‌کنند.

به‌طور معمول استخراج‌کنندگان برای استخراج بلاک یا کوین جدید به آخرین بلاک ایجاد شده متصل می‌شوند و روی آن کار می‌کنند. در این شرایط سایر ماینرها که از این وضعیت اطلاع ندارند، همچنان در پی استخراج بلاکی خواهند بود که این گروه استخراج کرده‌اند. گروه تبهکار نیز به‌سراغ استخراج بلاک بعدی می‌روند.

با ادامه این وضع همه بلاک‌های بعدی توسط استخر متقلب و خودخواه، ماین خواهد شد. این استخرها به‌مرور زمان به درآمدهای قابل‌توجهی می‌رسند. علاوه‌براین، قدرت زیادی در شبکه پیدا می‌کنند و همان‌طور که اشاره شد، عدم تمرکز بلاکچین را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

استخراج خودخواهانه بیت کوین

بیشتر بدانید:
استخر استخراج یا ماینینگ چیست؟

گاهی ماینرهای در یک گروه مشترک توان پردازشی خود را برای استخراج یک بلاک باهم به اشتراک می‌گذارند؛ به این گروه‌ها استخرهای ماینینگ یا استخراج می‌گویند.

سلفیش ماینینگ چه معایب و خطراتی دارد؟

  1. ممکن است ماینرهایی که به‌طور صادقانه مشغول استخراج هستند با وسوسه درآمد بیشتر جذب این روش و گروه‌های ماینینگ خودخواهانه شوند.
  2. اگر یک استخر یا گروه ماینینگ بتواند عمده قدرت هش ریت (نرخ پردازش دستگاه‌های ماینینگ در ثانیه) بلاکچین بیت کوین را در دست بگیرد، احتمال حمله ۵۱ درصدی افزایش پیدا می‌کند.
  3. کاهش میزان عدم تمرکز، امنیت بلاکچین بیت کوین را به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. این موضوع می‌تواند به افت قیمت این ارز منجر شود.
  4. به‌دلیل این‌که ماینرهای فریب‌خورده به‌دنبال بلاک پنهان شده هستند و آن را پیدا نمی‌کنند، میزان هدر رفت هزینه و انرژی در استخراج چندین برابر می‌شود.
ویژگی سلفیش ماینینگ شرح
نحوه انجام گروهی از ماینرها یک استخر ماینینگ تشکیل می‌دهند و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، شروع به استخراج بلاک می‌کنند. بلاک استخراج شده طی تبانی این ماینرها وارد زنجیره نمی‌شود. آن‌ها بلاک را پنهان می‌کنند.
معایب و خطرات افزایش احتمال حمله 51 درصدی، کاهش میزان عدم تمرکز، کاهش امنیت بلاکچین بیت کوین، هدر رفت هزینه و انرژی در استخراج.
هدف کسب درآمد بیشتر و ایجاد انحصار در استخراج بلاک‌های جدید.
تاثیر بر شبکه تحت‌الشعاع قرار دادن عدم تمرکز بلاکچین و ایجاد اختلال در عملکرد شبکه.
روش مقابله جلوگیری از تشکیل استخرهای ماینینگ خودخواهانه و افزایش آگاهی کاربران.

کلاهبرداری ارز دیجیتال

سخن آخر

هرچند محققان دنیای بلاکچین هنوز این سبک استخراج را خطر چندان جدی و مهمی نمی‌بینند؛ اما به‌طور کلی عملیات‌های با اهداف کلاهبرداری وجه خوشایندی برای هیچ‌کس و در هیچ فضایی ندارد. همچنین این محققان درباره آینده صحبتی نکرده‌اند و شرایط حال‌حاضر را خطرناک نمی‌بینند. علاوه‌بر این ایجاد چنین روش‌های سودجویانه‌ای برای کسب درآمد بیشتر در فضای شفاف بلاکچین‌ها، می‌تواند ضربه‌ای بزرگ به این دنیای نوین و جذاب بزند. برای این‌که بیشتر با روش‌های این‌چنینی آشنا شوید و با دید بازتری در دنیای ارزهای دیجیتال فعالیت کنید، اخبار ارز دیجیتال را می‌توانید مطالعه کنید.

مدیر سایت

مدیر سایت

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

با گسترش دنیای ارزهای دیجیتال و افزایش محدودیت‌های مالی، انتخاب بهترین و امن ترین کیف پول ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی اهمیت بیشتری پیدا کرده […]

در دنیای ارزهای دیجیتال، داشتن یک کیف پول مطمئن و کارآمد برای مدیریت دارایی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. کیف پول فانتوم (Phantom) به عنوان یکی از […]

با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال، انتخاب یک کیف پول مناسب برای ذخیره و مدیریت دارایی‌های دیجیتال اهمیت بسیاری پیدا کرده است. کیف پول‌های موبایلی یکی […]

داشتن اطلاعات دقیق و تحلیل‌های حرفه‌ای می‌تواند تأثیر بسزایی در موفقیت معاملات فعالان دنیای کریپتوکارنسی داشته باشد. بسیاری از معامله‌گران از سایت های سیگنال ارز […]

در دنیای جذاب، سرشار از فرصت کریپتوکارنسی که نوسان بسیار بالایی دارد، دسترسی به سیگنال‌های دقیق و به موقع می‌تواند تفاوت بین یک معامله موفق […]