تفاوت تتر (USDT) با بایننس یو اس دی (BUSD)

تفاوت USDT و BUSD چیست

فهرست مطالب

در دنیای پرنوسان کریپتوکرنسی‌ها، برخی از ارزها نوسان ندارند و قیمتشان ثابت است که به آن‌ها استیبل کوین‌ (Stable Coin) می‌گویند. استیبل کوین‌ها دارای پشتوانه هستند؛ این پشتوانه می‌تواند ارز فیات، طلا و سایر فلزهای گران‌بها یا حتی ارزهای دیجیتال دیگر باشد. این کوین‌ها همگی ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده‌اند که به‌نوعی به تقلید از ارزهای فیات (با پشتوانه) در فضای کریپتوکرنسی، شکل گرفته‌اند. دلیل ایجاد ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت، مقابله با نوسانات ذاتی بازار رمزارزها و حفظ ارزش دارایی بود. در‌حال‌حاضر محبوب‌ترین استیبل کوین‌های بازار، پشتوانه دلار آمریکا دارند. تتر (USDT) و بی یو اس دی (BUSD)، هر دو پشتوانه دلاری دارند و قیمت آ‌ن‌‌ها همواره ۱ دلار آمریکاست. یعنی به ازاری هر یک واحد از این ارزها، ۱ دلار آمریکا در خزانه نگهداری می‌شود. با این‌که USDT و BUSD ارزهایی مشابه هم هستند، اما تفاوت USDT و BUSD در چیست؟ با بیتمکس همراه باشید تا این دو ارز را با یکدیگر مقایسه کنیم.

یو اس دی تی (USDT) چیست؟

ارز یو اس دی تی درواقع همان استیبل کوین تتر (Tether) است که توسط شرکت آی فینیکس (iFinex)، مالک صرافی بیت فینکس (BitFinex) معرفی و عرضه شد. تتر اولین و محبوب‌ترین ارز دیجیتال با قیمت ثابت بود که توانست به ارزش بازار (Market Cap) قابل ملاحظه‌ای دست پیدا کند. پس از سال‌ها، این ارز همچنان حجم معاملات بسیار زیادی دارد و بخش عمده‌ای از خریدو‌فروش‌های بازار رمزارزها، همواره USDT است.
همان‌طور که گفتیم پشتوانه تتر دلار آمریکاست؛ اما یکی از چالش‌‌هایی که درباره این ارز وجود دارد را می‌توان نگهداری این دلارها در خارج از خاک آمریکا دانست.

نکته بحث برانگیز بعدی متمرکز اداره شدن کوین‌ها و شبکه تتر است. همچنین منتقدین این شبکه از عدم بررسی وضعیت پشتوانه تتر ناراضی‌اند. آخرین بازرسی که اطلاعات آن در سایت تتر منتشر شده مربوط به سال ۲۰۱۸ است. این بررسی توسط شرکت Sporkin & Sullivan LLP انجام شده؛ تا امروز هیچ اطلاعات دیگری از بررسی پشتوانه USDT در دست نیست. تتر در شبکه‌های اتریوم (ERC20)، پالیگان (Polygon) و ترون (TRC20) در دسترس است.

یو اس دی تی (USDT) چیست؟

بی یو اس دی (BUSD) چیست؟

ارز دیجیتال BUSD را صرافی مطرح بایننس (Binance) با همکاری کمپانی پکسوس (Paxos) به بازار عرضه کردند. این استیبل کوین با تایید و نظارت وزارت خدمات مالی نیویورک، راه‌اندازی شد (سپتامبر ۲۰۱۹). شرکت بازرسی Withum نیز ماهانه میزان پشتوانه اندوخته شده BSUD را در خزانه‌داری آمریکا، رصد می‌کند.

به بی یو اس دی، «بایننس دلار» نیز می‌گویند. این کوین در ۶ شبکه مختلف اتریوم، بایننس چین (‌Binance Chain)، بایننس اسمارت چین (BSC)، اولانچ (AVAX)، هارمونی (Harmony) و ولاس (Velas) در دسترس است.

بی یو اس دی (BUSD) چیست؟

شباهت‌های USDT و BUSD

  • هر دو استیبل کوین هستند.
  • USDT و BUSD هر دو پشتوانه دلاری دارند.
  • ارزش هر دوی این رمزارزها ۱ دلار آمریکاست.
  • بایننس دلار و تتر، همواره بین ۵ ارز دیجیتال برتر قرار دارند.

تفاوت‌ USDT و BUSD

تفاوت‌ USDT و BUSD

  • حجم معاملات و ارزش بازار تتر، بالاتر از بایننس دلار است.
  • کارمزد انتقال BUSD بسیار ناچیز است؛ اما در طرف مقابل، انتقال USDT فقط در شبکه ترون کارمزد پایینی دارد، برای انتقال این ارز در شبکه اتریوم کارمزدهای بالایی تعیین می‌شود.
  • تتر متمرکز اداره می‌شود؛ اما بی یو اس دی غیرمتمرکز است.
  • پشتوانه بایننس دلار ماهانه بررسی می‌شود؛ اما پشتوانه تتر سال‌هاست بررسی نشده است.
ویژگی USDT (تتر) BUSD (بایننس دلار)
شرکت سازنده آی فینیکس (iFinex) بایننس (Binance) و پکسوس (Paxos)
سال عرضه ۲۰۱۴ ۲۰۱۹
پشتوانه دلار آمریکا دلار آمریکا
نظارت متمرکز، عدم شفافیت در بررسی پشتوانه غیرمتمرکز، بررسی ماهانه پشتوانه
حجم معاملات و ارزش بازار بالاتر پایین‌تر
کارمزد انتقال بالا (به‌جز شبکه ترون) ناچیز
شبکه‌های قابل پشتیبانی اتریوم (ERC20)، پالیگان (Polygon)، ترون (TRC20) اتریوم، بایننس چین، بایننس اسمارت چین، اولانچ، هارمونی، ولاس
شفافیت شفافیت کم شفافیت بالا
کاربرد حفظ ارزش دارایی، انتقال سریع پول حفظ ارزش دارایی، انتقال سریع پول

جمع‌بندی

در آخر این‌که علاوه‌بر تفاوت USDT و BUSD هردو استیبل کوین‌‌هایی محبوب با حجم معامله بالا هستند که برای حفظ ارزش دارایی، بسیار کمک کننده هستند. هنگام بروز نوسانات شدید در بازار، می‌توانید با تبدیل دارایی خود به هریک از این ارزها از افت ارزش دارایی دیجیتال خود، جلوگیری کنید.

اما فراموش نکنید که استیبل کوین‌ها تنها می‌توانند ارزش دارایی شما را حفظ کنند. این ارزها به‌دلیل این‌که نوسان ندارند، چیزی به دارایی‌ها شما اضافه نخواهند کرد. بنابراین استیبل کوین نمی‌تواند گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری یا خرید‌وفروش باشد.

یکی دیگر از کاربردهای این کوین‌ها نیز انتقال سریع و لحظه‌ای پول در سراسر دنیاست. به‌دلیل عدم تغییر قیمت استیبل کوین، شما می‌توانید برای جابه‌جا کردن پول در سطح بین‌المللی از این ارزها استفاده کنید. مسلما انتقال وجه در شبکه‌های بلاکچینی، بسیار سریع‌تر از روش سنتی حواله بانکی خواهد بود. البته هنگام انتقال باید به کارمزد شبکه نیز توجه داشته باشید. با بررسی اخبار ارز دیجیتال بیتمکس می‌توانید با ارزهای دیجیتال دیگر که گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری یا خرید‌وفروش هستند، آشنا شوید.

مدیر سایت

مدیر سایت

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

با گسترش دنیای ارزهای دیجیتال و افزایش محدودیت‌های مالی، انتخاب بهترین و امن ترین کیف پول ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی اهمیت بیشتری پیدا کرده […]

در دنیای ارزهای دیجیتال، داشتن یک کیف پول مطمئن و کارآمد برای مدیریت دارایی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. کیف پول فانتوم (Phantom) به عنوان یکی از […]

با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال، انتخاب یک کیف پول مناسب برای ذخیره و مدیریت دارایی‌های دیجیتال اهمیت بسیاری پیدا کرده است. کیف پول‌های موبایلی یکی […]

داشتن اطلاعات دقیق و تحلیل‌های حرفه‌ای می‌تواند تأثیر بسزایی در موفقیت معاملات فعالان دنیای کریپتوکارنسی داشته باشد. بسیاری از معامله‌گران از سایت های سیگنال ارز […]

در دنیای جذاب، سرشار از فرصت کریپتوکارنسی که نوسان بسیار بالایی دارد، دسترسی به سیگنال‌های دقیق و به موقع می‌تواند تفاوت بین یک معامله موفق […]