دامیننس تتر چیست؟

دامیننس تتر

فهرست مطالب

تتر (Tether) اولین، معروف‌ترین و محبوب‌ترین استیبل کوین (Stable Coin) بازار ارزهای دیجیتال است که در بازار با نماد USDT شناخته می‌شود.

استیبل کوین‌ها، رمزارزهایی با قیمت ثابت‌اند که نوسان قیمت ندارند. پشتوانه تتر دلار آمریکاست و قیمت آن همواره ۱ دلار است (به‌ازای هر یک واحد تتر، یک دلار آمریکا در خزانه نگهداری می‌شود).

در‌حال حاضر حجم زیادی از معاملات کریپتوکارنسی به تتر تعلق دارد و این ارز همواره روی بازار مسلط است. میزان تسلط تتر بر بازار را با شاخصی به‌نام دامیننس تتر (Dominance USDT) می‌سنجند. با بیتمکس همراه باشید تا با مفهوم این عبارت بیشتر آشنا شویم.

نکته: در کشور ما به‌دلیل نوسان قیمت دلار، تتر نیز نوسان دارد.

منظور از دامیننس ارز تتر چیست؟

استیبل کوین

عبارت دامیننس (Dominance) در معنای لغوی یعنی تسلط یا غلبه. بنابراین دامیننس تتر نشان‌دهنده میزان تسلط این ارز بر روند کلی بازار ارزهای دیجیتال است. در یک توضیح ساده‌تر این شاخص سهم تتر را از بازار نمایش می‌دهد. می‌توان گفت دامیننس نشان می‌دهد چند درصد از سرمایه موجود در بازار، تتر است.

دامیننس ارز USDT چگونه محاسبه می‌شود؟

فرمول محاسبه دامیننس: ارزش بازار USDT یا توکن‌های تتر در گردش تقسیم‌بر ارزش کل بازار
افزایش دامیننس تتر، نشان‌دهنده افزایش تعداد کوین‌های تتر در بازار و همچنین کاهش این شاخص نشان از کاهش تعداد واحدهای تتر در معاملات است.

به‌عبارت دیگر کاهش دامیننس نشان می‌دهد که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در حال فروش تترهای خود و تبدیل آن به سایر ارزهای دیجیتال هستند.

پس مشخص است که هنگام افزایش این شاخص، یعنی هر دو گروه سرمایه‌گذار و معامله‌گر در‌حال‌ خرید این استیبل کوین و تبدیل سایر رمز ارزها به تتر هستند.

هنگامی که دامیننس افزایش پیدا می‌کند، احتمال نامساعد شدن شرایط بازار زیاد است. زیرا افزایش این موضوع در دو حالت اتفاق می‌افتد:

 نمودار USDT.D

  1. حجم زیادی نقدینگی وارد بازار شده است ورود نقدینگی با حجم زیاد به بازار کریپتو نشانه خوبی برای این بازار نیست
  2. احتمال دارد قیمت رمزارزها سقوط شدیدی داشته باشد و معامله‌گران برای تثبیت دارایی شروع به خرید تتر کرده‌اند

به‌هرحال در شرایط افزایشی این شاخص، سطح فروش ارزهای دیجیتال افزایش پیدا می‌کند و تقاضا کم‌تر می‌شود. باتوجه به فرمول همیشگی عرضه‌و‌تقاضا، افزایش فروش (عرضه) و کاهش خرید (تقاضا)، سبب نزولی شدن شرایط کلی بازار خواهد شد. بنابراین در شرایط معکوس یعنی کاهش USDT Dominance، قیمت رمز ارزها افزایش خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: مارکت کپ یا ارزش بازار چیست و چه اهمیتی دارد؟

رابطه دامیننس بیت کوین با تتر

 دامیننس بیت کوین

دامیننس بیت کوین شاخصی برای نمایش پایان روند صعودی قیمت BTC (تثبیت قیمت) و آغاز رشد آلت‌کوین‌هاست. این شاخص هنگام شرایط پایدار بازار اهمیت زیادی دارد و معامله‌گران حتما آن را بررسی می‌کنند. BTC Dominance، تسلط بیت کوین بر بازار و حجم خرید آن را مشخص می‌کند.

اما هنگامی که شرایط بازار کریپتوکارنسی ناپایدار می‌شود، دامیننس USDT، اهمیت بیشتری دارد و باید مورد بررسی قرار بگیرد.

دامیننس بیت کوین با USDT.D عموما رابطه معکوس دارند؛ اما استثنا هم وجود دارد.

بیایید دقیق‌تر این موضوع را بررسی کنیم:

در شرایط کلی افزایش دامیننس BTC باعث کاهش دامیننس USDT می‌شود. در حالت مقابل نیز کاهش آن موجب افزایش دامیننس تتر می‌شود. اما همان‌طور که گفتیم این فرمول همیشگی نیست.
افزایش دامیننس بیت کوین یعنی افزایش میزان خرید این ارز و تسلط آن بر بازار، کاهش این شاخص نیز یعنی افزایش میزان فروش BTC.

اما کاهش دامیننس این ارز دیجیتال، همیشه به‌معنی ورود نقدینگی حاصل از آن به بازار USDT نیست؛ امکان دارد سرمایه‌گذاران و معامله‌گران توجه بیشتری به بازار آلت کوین‌ها داشته باشند و میزان تقاضای خرید برای ارزهای دیجیتال دیگر که لزوما تتر نیست، افزایش داشته باشد.

نکته:
نماد دامیننس تتر چیست؟
در وب‌سایت تحلیلی تریدینگ‌ویو (TradingView)، دامیننس تتر با نماد USDT.D نمایش داده می‌شود.

سخن آخر
بررسی نمودار دامیننس تتر به معامله‌گران کمک می‌کند تحلیل درست‌تری نسبت به شرایط بازار به‌ویژه در وضعیت ناپایدار داشته باشند. USDT Dominance می‌تواند در پیش‌بینی شرایط نزولی یا صعودی کمک‌کننده باشد.

این نمودار را در وب‌سایت‌ها کوین‌مارکت کپ (CoinMarketCap) و تریدینگ ویو (TradingView) می‌توان مشاهده کرد.

با عضویت در بیتمکس می‌توانید در صفحه تحلیل وب‌سایت ما به تحلیل هفتگی بازار رمزارزها را دسترسی داشته باشید.

مدیر سایت

مدیر سایت

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

ارتقا زیرساخت شبکه دوج کوین در بیتمکس در راستای ارتقا زیرساخت شبکه دوج کوین و بهینه‌سازی سطح کیفی این شبکه در صرافی بیتمکس، دوج کوین‌های […]

کیف پول ارز دیجیتال را باید یک نرم‌افزار دانست که گاهی همراه با سخت‌افزار در اختیار افراد قرار می‌گیرد. افراد می‌توانند کوین‌ها و توکن‌های متفاوت […]