پیشرفت تکنولوژی، مخصوصا اینترنت در سالهای اخیر باعث شده تا کاربران با راحتی بیشتری به بازارهای مالی متفاوت مانند بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال دسترسی داشته باشند. بازار فارکس به عنوان یکی از محبوبترین و بزرگترین بازارهای مالی، مورد توجه افراد بسیاری قرار دارد. اما بازار فارکس چیست؟ چگونه میتوان در آن فعالیت کرد؟ برای فعالیت در این بازار چه پیشنیازهایی لازم است؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ خواهیم داد و در خصوص بازار فارکس موارد بسیار دیگری را با هم بررسی میکنیم. تا انتها با ما همراه باشید.
بازار فارکس چیست؟
بازار فارکس را باید بزرگترین بازار دنیا با بیشتری حجم معاملات روزانه و گردش پول دانست. این بازار مالی زیر نظر هیچ مجموعه مستقلی فعالیت نمیکند. در حقیقت مجموعهای گسترده از سیستمها و پلتفرمهای متفاوت در دنیا وظیفه کنترل و اجرای صحیح معاملات در بازار فارکس را بر عهده دارند. به همین دلیل آن را باید در دسته بازارهای غیرمتمرکز قرار داد. کلمه فارکس از ترکیب دو کلمه Foreign Exchange ایجاد شده است. این کلمه به معامله ارزهای کشورهای متفاوت با یکدیگر اشاره دارد. با توجه به همین مورد میتوانیم بگوییم که معاملات بازار فارکس شامل ارزهای فیات کشورهای متفاوت میشود. این ارزها به صورت جفت ارز در این بازار وجود دارند و با یکدیگر معامله میشوند. اما جفت ارزها تنها موارد قابل معامله در فارکس نیستند. در این بازار میتوان موارد دیگری مانند طلا، نفت، فلزات گرانبها و بسیاری موارد دیگر را نیز معامله کرد.
تاریخچه بازار فارکس
تاریخچه شروع فعالیت بازار فارکس به پس از جنگ جهانی دوم باز میگردد. جنگ جهانی باعث شده بود تا ثبات اقتصادی بسیاری از کشورها از بین برود و کشورهای با مشکلات بسیاری مواجه شوند. در این زمان قراردادی با نام برتون وودر شکل گرفت که در آن قیمت ارز کشورهای متفاوت در مقابل طلا تعیین میشد. این قرارداد در ابتدا بسیار کارآمد بود اما پس از مدتی به دلیل رشد اقتصادی متفاوت کشورهای مختلف این سیستم کارآمدی خود را از دست داد.
با شروع سال 1971 دیگر قرارداد برتون وودز کارایی نداشت و در این زمان بازار فارکس شکل گرفت. در این بازار نرخ ارزها با توجه به سیستم عرضه و تقاضا تعیین میشد. بازار نوپای فارکس با گسترش اینترنت قدرت بیشتری پیدا کرد. با افزایش تعداد کاربران اینترنت در دهه 90 میلادی، پلتفرمهای بسیاری در جهان به وجود آمدند تا راهی برای ورود افراد به این بازار معاملاتی باز کنند. از آن زمان به بعد بازار فارکس تکامل پیدا کرد تا به شکل کنونی در آمد.
بروکر فارکس چیست؟
برای فعالیت در بازار فارکس، تریدرها به بروکر نیاز دارند. اما بروکر فارکس چیست؟ به مجموعههای واسطهای که به کاربران امکان معامله در بازار فارکس را میدهند، بروکر میگویند. به بیان سادهتر این مجموعهها به عنوان واسطهای میان معاملهگران و بازار فارکس عمل میکنند. بروکرهای متفاوت، خدمات مختلفی را در اختیار افراد قرار میدهند و همین امر سبب شده تا هر کاربر با توجه به نکاتی مانند دسترسی و نیاز، بروکر متفاوتی را انتخاب کند.
وظایف بروکر
بروکرها وظایف متفاوتی دارند و باید برخی امکانات را به کاربران خود ارائه دهند. این وظایف و امکانات عبارتند از:
1- ارائه دسترسی کاربران به فارکس
بروکرها با استفاده از ابزار و برنامههای متفاوت امکان دسترسی کاربران به فارکس را به صورت آنلاین فراهم میکنند. کاربران با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری یا اپلیکیشنهای موبایلی و از طریق اینترنت امکان خرید و فروش داراییهای متفاوت بازار فارکس مانند جفت ارزها را در هر زمان و مکانی خواهند داشت.
2- نمایش قیمت داراییها به صورت زنده
بروکرها باید نرخ داراییهای متفاوت را به صورت لحظهای و واقعی به کاربران نشان دهند. این نرخها به صورت زمانبندی شده و در تایم فریمهای متفاوتی به صورت زنده در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
3- انجام معاملات
یکی دیگر از اصلیترین وظایف بروکرها انجام معاملات مد نظر کاربران است. این مجموعهها باید بتوانند در همان لحظهای که کاربر معاملهای را در پلتفرم بروکر ثبت میکند، آن را در بازار فارکس اجرایی کنند.
4- ارائه ابزارهای کاربردی
ارائه ابزارهای کاربردی در خصوص معامله و تحلیل یکی دیگر از وظایف بروکرهاست. وجود این ابزار به تریدرها این امکان را میدهد تا بتوانند تحلیلهای مد نظر خود را روی چارت داراییهای متفاوت بکشند و بر اساس آن معاملات لازم را انجام دهند.
5- پشتیبانی
تمام بروکرهای معتبر دنیا تیم پشتیبانی قدرتمندی دارند. این تیم پشتیبانی در زمان بروز مشکلات میتواند به تریدرها راهنماییهای لازم را انجام دهد تا آنها با مشکلات کمتری مواجه باشند.
ساعات کاری بازار فارکس
بازار فارکس یکی از بازارهایی است که برای مدتزمان زیادی در هفته باز است و میتوان در آن معامله انجام داد. این بازار در صبح روز دوشنبه کار خود را آغاز میکند و به صورت یکسره و مداوم تا آخر وقت جمعه به کار خود ادامه خواهد داد. در این 5 روز میتوان در این بازار به صورت 24 ساعته معامله کرد. اگر بخواهیم به زمان شروع و پایان بازار فارکس در ایران اشاره کنیم، باید بگوییم که کاربران از ساعت 1:30 بامداد روز دوشنبه تا ساعت 1:30 دقیقه بامداد روز شنبه میتوانند در این بازار فعالیت کنند. البته لازم به ذکر است که به دلیل تغییر ساعت در کشورهای جهان، این ساعت در شش ماهه اول سال با شش ماهه دوم تفاوت دارد.
ویژگیهای بازار فارکس چیست؟
مزایا و ویژگیهای بازار فارکس چیست؟ آشنایی با پاسخ این سوال میتواند دلیل علاقه افراد بسیاری به این بازار را برای ما مشخص کند. از مهمترین ویژگیها و مزایای بازار فارکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
ویژگی | توضیحات | مزایا |
---|---|---|
زمان فعالیت | 24 ساعته، 5 روز در هفته | امکان معامله در هر زمان، انعطافپذیری بالا، بهرهمندی از فرصتهای معاملاتی در مناطق زمانی مختلف |
نقدشوندگی | حجم معاملات بسیار بالا | امکان خرید و فروش سریع داراییها، اجرای سریع سفارشات |
اهرم (لورج) | امکان استفاده از اهرم برای افزایش قدرت خرید | پتانسیل سود بالاتر، کاهش نیاز به سرمایه اولیه، انعطافپذیری بیشتر در استراتژیها |
تنوع داراییها | جفت ارزها، فلزات گرانبها، شاخصها و … | امکان تنوعسازی پرتفولیو، انتخاب داراییهای متناسب با استراتژی |
1- زمان فعالیت بالا
همانطور که اشاره کردیم، بازار فارکس بازاری است که 5 روز در هفته به صورت 24 ساعته باز است. در این زمان بازارهای مالی متفاوت جهان مانند توکیو، لندن و نیویورک باز و بسته میشوند. هر کدام از این بازارها برای برخی افراد جذابترند و افراد ساعت فعالیت خود در این بازار را معمولا با توجه به تایم باز بودن بازار مد نظر انتخاب میکنند.
2- نقد شوندگی بسیار عالی
میزان نقدینگی و حجم معاملات بازار فارکس بسیار بالاست. همین حجم بالای معاملات سبب شده تا نقد شوندگی در این بازار بیش از هر بازار دیگری باشد و کاربران بتوانند به راحتی و در سریعترین زمان ممکن داراییهای مد نظر خود را خریداری کنند یا به فروش رسانند.
3- وجود اهرم
اهرم یا لورج یکی از ویژگیهای مهم بازار فارکس است. این ابزار به کاربران این امکان را میدهد که با حجم کمتری سرمایه، معاملاتی بزرگتر و با ارزشتر را باز کنند. به بیان سادهتر کاربر در زمان استفاده از لورج، پولی را از بروکر قرض میگیرد. به عنوان مثال اگر یک کاربر معاملهای را با لورج 100 بخواهد باز کند، بروکر به ازای هر دلار پولی که وارد معامله میکند، معاملهای با ارزش 100 دلار باز میکند. استفاده از اهرم یا لورج مزایای بسیاری دارد که برخی از آنها عبارتند از:
افزایش پتانسیل کسب سود
باز کردن معاملهای با ارزش بالاتر سبب خواهد شد که تریدر بتواند سود بیشتری را از حرکت بازار در جهت پیشبینی او دریافت کند.
کاهش نیاز به سرمایه
استفاده از لورج باعث میشود که کاربران بتوانند حتی با سرمایههایی محدود در بازار فارکس به خوبی فعالیت کنند.
افزایش انعطافپذیری
تریدرها با استفاده از لورج میتوانند از استراتژیهای متفاوت معاملاتی استفاده کنند.
معایب استفاده از لورج
در کنار مزایای بالا، استفاده از لورج معایبی نیز دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
افزایش ریسک
درست است که کاربران با استفاده از لورج میتوانند میزان سود دریافتی را افزایش دهند. اما لورج را باید شمشیری دو لبه دانست که سبب افزایش میزان ضرر نیز میشود.
تعهدات مالی
در زمان استفاده از لورج کاربر باید به بروکر کارمزد پرداخت کند. این کارمزد گاهی اوقات میتواند در سود دریافتی کاربر تاثیرگذار باشد.
افزایش فشار روانی
فعالیت در بازارهای مالی با فشار روانی همراه است. این فشار روانی در زمان استفاده از لورج افزایش مییابد و میتواند سبب شود که کاربر تصمیمات نادرستی اتخاذ کند.
4- تنوع بالا
وجود طیف گستردهای از داراییهای متفاوت مانند جفت ارزها، فلزات گرانبها، شاخصها و بسیاری موارد دیگر سبب شده تا کاربران بتوانند میان این تنوع مورد مناسبتر را پیدا و معاملات خود را انجام دهند.
5- کارمزدهای پایین
کارمزد انجام معاملات در بازار فارکس در مقایسه با بسیاری دیگر از بازارهای مالی پایین است.
6- بازاری دو طرفه
بر خلاف برخی از بازارهای مالی مانند بورس، تریدرهای بازار فارکس میتوانند از کاهش قیمت نیز سود دریافت کنند. به طور کلی معاملات به دو صورت لانگ (افزایش قیمت) و شورت (کاهش قیمت) در این بازار انجام میشود. در صورتی که تریدر پیشبینی کند که قیمت یک دارایی کاهش پیدا میکند و روی آن دارایی معامله شورت باز کند، در صورت کاهش قیمت، او سود دریافت خواهد کرد.
معایب بازار فارکس چیست؟
در کنار مزایای بسیار بالا، بازار فارکس با معایبی نیست همراه است. اما مهمترین معایب بازار فارکس چیست؟ در ادامه این معایب را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- ریسک بالا
فعالیت در تمام بازارهای مالی با ریسک همراه است. بازار فارکس نیز از این قاعده مستثنی نیست و فعالیت در آن با ریسک همراه است. در صورتی که تحلیلهای تریدر درست نباشد و مدیریت صحیح ریسک را انجام ندهد، متحمل ضررهای سنگینی خواهد شد و در برخی مواقع تریدر تمام سرمایه خود را از دست خواهد داد. استفاده از لورج بالا در زمان معامله میزان این ریسک را افزایش میدهد.
2- نیاز به دانش و تخصص بالا
برای موفق شدن در فارکس نیاز به دانش و تخصص بالایی در زمینه تحلیلهای متفاوت است. تریدرهای موفق با روشهای متفاوت تحلیل تکنیکال و همچنین تحلیل فاندامنتال به خوبی آشنا هستند و با استفاده از این تحلیلها روند حرکت بازار را پیشبینی میکنند. اما در صورتی که دانش فرد به میزان مناسب نباشد، تحلیل روند حرکت نمادهای بازار فارکس برای او بسیار دشوار خواهد بود.
3- وجود افراد سودجو
سودجویان در هر جایی که افراد زیادی حضور داشته باشند، وجود دارند. سودجویان بازار فارکس به روشهای متفاوت اقدام به فریب کاربران میکنند تا بتوانند سرمایه آنها را به سرقت برند.
عوامل موثر بر بازار فارکس چیست؟
بازارهای مالی متفاوت تحت تاثیر عوامل متفاوتی قرار میگیرند. این عوامل میتوانند سبب رشد قیمت یا کاهش آن شوند. در ادامه به سوال عوامل موثر بر بازار فارکس چیست، پاسخ خواهیم داد.
1- عوامل اقتصادی
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر بازار فارکس، موارد متفاوت اقتصادی در دنیاست. انتشار آمارهایی مانند نرخ بهره، نرخ بیکاری، تولید ناخالص و نرخ تورم از مهمترین عوامل اقتصادی هستند که روی بازار فارکس تاثیر میگذارند. در میان تمام کشورهای جهان، انتشار آمارهای گفته شده توسط آمریکا تاثیر بیشتری روی این بازار میگذارد.
2- عوامل سیاسی
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار روی بازار فارکس، عوامل سیاسی است. مواردی مانند انتخابات، سیاستهای پولی، تصمیمات سیاسی و بسیاری موارد مشابه دیگر میتوانند باعث نوسان قیمت در این بازار شوند.
3- تنش و جنگ
بروز تنشهای متفاوت و جنگها میان کشورها از دیگر موارد تاثیرگذار روی قیمت داراییهای بازار فارکس است.
4- بلایای طبیعی
در برخی مواقع بروز بلایای طبیعی در کشورها مانند سیل، زلزله و آتشفشان روی بازار فارکس تاثیر میگذارند. البته معمولا زمانی تاثیر این بلایای طبیعی بالاست که به زیرساختها، کارخانهها و موارد اقتصادی مهم یک کشور آسیب وارد شود.
پیشنیازهای فعالیت در فارکس چیست؟
حال که با بازار فارکس آشنا شدید شاید از خود بپرسید که پیشنیازهای فعالیت در فارکس چیست؟ کارشناسان به کاربران توصیه میکنند که قبل از انجام فعالیت در بازار فارکس با موارد زیر به میزان کافی آشنا شوند و اطلاعات لازم را در زمینههایی که به آن اشاره میکنیم کسب کنند.
1- مفاهیم اساسی فارکس
اولین گام برای ورود به فارکس آشنایی با مفاهیم اساسی این بازار است. آشنایی با اصطلاحات و مفاهیمی مانند نرخ ارز، جفت ارزها، لت، پیپ، نحوه عملکرد بازار و بسیاری موارد دیگر اهمیت بالایی دارد. در صورت عدم آشنایی کاربران با این مفاهیم و نحوه عملکرد آنها کاربران نمیتوانند به درستی در این بازار فعالیت کنند.
2- تحلیل تکنیکال
بدون آشنایی کامل با حداقل یکی از روشهای تحلیل تکنیکال امکان سودآور بودن فعالیت تریدر بسیار کم است. آشنایی با تکنیکهای متفاوت و ابزارهای مختلف تحلیل تکنیکال اهمیت بالایی دارد. تریدرها با استفاده از مواردی مانند نمودارها، اندیکاتورها، الگوهای قیمتی و بسیاری موارد دیگر روند حرکت یک دارایی را پیشبینی میکنند.
3- تحلیل فاندامنتال
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال به مواردی مانند اخبار اقتصادی، سیاسی و بسیاری اخبار دیگر جهان اختصاص دارد. در بسیاری مواقع تاثیر اخبار متفاوت روی بازار زیاد است و عدم توجه به این اخبار ممکن است سبب شود کاربران ضررهای سنگینی را متحمل شوند.
4- مدیریت ریسک
از مدیریت ریسک میتوان به عنوان یکی دیگر از مواردی که بدون آشنایی مناسب با آن فعالیت در بازار فارکس با ریسک بسیار بالایی همراه است، نام برد. تنها با استفاده از مدیریت ریسک میتواند سرمایه را در بازارهای مالی متفاوت مانند بازار فارکس حفظ کرد و آن را افزایش داد.
5- مبانی روانشناسی ترید
فعالیت در یک بازار پر ریسک مانند فارکس فشار روانی بسیار زیادی را به تریدر وارد میکند. به همین دلیل لازم است او با نکات روانشناسی آشنا باشد تا جلوی تصمیمگیریهای احساسی و غیرمنطقی را بگیرد. در بیشتر مواقع تصمیمهای احساسی به ضرر ختم میشوند.
6- آشنایی با پلتفرمهای معاملاتی
آخرین پیشنیازی که برای فعالیت در بازار فارکس باید داشت، آشنایی با پلتفرمهای معاملاتی است. کاربران باید بدانند که چگونه یک معامله را در قیمت مد نظر با حجم و لورج مناسب باز کنند و برای آن مواردی مانند حد ضرر، حد سود و بسیاری موارد دیگر را مشخص کنند.
7- مطالعه و تمرین مداوم
از مطالعه و تمرین مداوم نمیتوان به عنوان یک پیشنیاز برای فعالیت در بازار فارکس نام برد. اما برای کسب سود در این بازار کاربران باید با نکات جدید آشنا باشند و همچنین به طور مداوم تمرینهای لازم را انجام دهند. بسیاری از کارشناسان پیشنهاد میدهند که قبل از فعالیت با پول واقعی در فارکس، از حسابهای تمرینی استفاده کنید تا بتوانید دانش خود را افزایش دهید.
نحوه فعالیت در بازار فارکس
چگونه میتوان در بازار فارکس فعالیت کرد؟ کاربران با توجه به مراحل زیر امکان فعالیت در بازار فارکس را خواهند داشت.
1- انتخاب یک بروکر یا کارگزار فارکس
اولین گامی که هر فرد برای فعالیت در بازار فارکس باید بردارد، انتخاب یک بروکر و ایجاد حساب کاربری در آن است. در زمان انتخاب بروکر توجه به نکاتی مانند میزان کارمزد، ابزارهای معاملاتی، اعتبار بروکر و برخی نکات دیگر اهمیت بالایی دارد. توجه به این نکات باعث خواهد شد که بروکری مناسبتر را انتخاب کنید.
پس از افتتاح حساب در یک بروکر، کاربر باید آن حساب را به میزان مد نظر خود شارژ کند. با توجه به عدم دسترسی ایرانیان به سیستمهای پرداخت بینالمللی کاربران باید از روشهای دیگری مانند پرفکت مانی و ارزهای دیجیتال برای شارژ حساب کاربری خود استفاده کنند.
2- انتخاب دارایی
گام بعدی انتخاب یک دارایی برای شروع معاملات است. برخی کاربران در این زمان به سراغ جفت ارزهایی مانند دلار آمریکا به یورو میروند و برخی دیگر نفت، طلا و فلزات گرانبها را انتخاب میکنند.
3- تحلیل دارایی مد نظر
سومین قدم تحلیل دارایی مد نظر با استفاده از تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال است. کاربران برای فعالیت در بازار فارکس باید با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال به خوبی آشنا باشند. پس از انجام تحلیلها کاربران مواردی مانند میزان خرید یا فروش دارایی، نقطه ورود به معامله (قیمت مناسب برای خرید یا فروش دارایی)، اهرم و بسیاری موارد دیگر را مشخص میکنند.
4- انجام معامله
پس از انجام مراحل بالا، کاربران باید موارد گفته شده مانند قیمت ورود، اهرم، میزان دارایی و موارد دیگر را در پلتفرم بروکر وارد کنند تا معامله آنها انجام شود.
5- پایان معامله
آخرین مرحله فعالیت در بازار فارکس، بستن معامله است. زمانی که تریدر به این نتیجه برسد که به دلایل متفاوتی مانند رسیدن قیمت به قیمت مد نظر او و دریافت سود، احتمال متضرر شدن و یا رسیدن قیمت به حد ضرر باید معامله را ببندد، فعالیت او در بازار فارکس پایان یافته است.
البته توجه داشته باشید که ما تنها به یک معامله اشاره کردیم و تریدرها معمولا چندین معامله را انجام میدهند. در این زمان مراحل تحلیل، باز کردن و بستن معامله تکرار میشود. همچنین توجه به مدیریت ریسک را در زمان انجام معاملات فراموش نکنید. بازار فارکس بازاری با ریسک بالاست و در صورتی که معاملهگران به مدیریت ریسک توجه نداشته باشند، ممکن است با ضررهای سنگینی مواجه شوند.
رایجترین اشتباهات تریدرها در فارکس چیست؟
بزرگترین و رایجترین اشتباهات تریدرها در فارکس چیست؟ برخی اشتباهات در این بازار مالی بسیار رایج است و بسیاری از تریدرها آنها را انجام میدهند. از این اشتباهات میتوان به عنوان مهمترین دلایل متضرر شدن تریدرها پس از نداشتن دانش کافی نام برد.
1- استفاده از اهرم بیش از حد
یکی از بزرگترین و رایجترین اشتباهات تریدرها استفاده از اهرم بیش از حد است. در این مطلب چندین بار اشاره کردیم که اهرم یا لورج شمشیری دو لبه است. استفاده مناسب و به جا از اهرم سبب افزایش سود به میزان قابل توجهی خواهد شد. اما در طرف دیگر این اهرم بیش از حد میتوانند سبب شود که تریدر با ضررهای بسیار سنگینی و حتی کال مارجین شدن (از دست دادن تمام پول خود) مواجه شود.
2- عدم توجه لازم به حد ضرر
حد ضرر یکی از مهمترین اقداماتی است که برای مدیریت ریسک باید به آن توجه کرد. بی توجهی به حد ضرر، قرار دادن حد ضررهای بزرگ و عدم استفاده از استاپ لاس کاربر را در برابر نوسانهای ناگهانی و بزرگ بازار بی دفاع و آسیبپذیر میکند.
3- تلاش بیمنطق برای جبران ضرر
برخی معاملات تریدرها با سود همراه نیست و آنها ضرر میکنند. حتی تریدرهای حرفهای نیز در برخی مواقع ضرر میکنند. اما تلاش بیمنطق برای جبران سریع ضرر اشتباهی بزرگ است. در این زمان تریدر بدون منطق و تنها با تکیه بر احساسات اقدام به باز کردن معاملات پشت سر هم میکند. در این زمان او از استراتژی و تحلیل مناسب خود دور میشود و معمولا نتیجه این معاملات تنها باعث افزایش ضرر او خواهد شد.
4- ترید بدون پلن معاملاتی
وارد شدن به یک معامله بدون داشتن برنامهای کامل و جامع اشتباهی بزرگ است. در زمان باز کردن یک معامله در بازار فارکس تریدر باید مواردی مانند نقطه ورود، حد ضرر، میزان سود، اهرم و بسیاری موارد دیگر را مشخص کند. عدم توجه به این موارد تنها باعث خواهد شد که یک معامله احساسی و غیرمنطقی باز شود.
5- عدم توجه به تحلیلهای بنیادی و اخبار
اخبار متفاوت مانند اخبار اقتصادی و سیاسی، در کنار وقوع جنگ و بلایای طبیعی میتواند باعث ایجاد نوسانهای بسیار زیادی در بازار شود. افرادی که این اخبار را موردبررسی قرار نمیدهند یا بدون توجه به آنها یک معامله را باز میکنند، احتمال متضرر شدن خود را به میزان بسیار زیادی افزایش میدهند.
6- انجام معامله بیش از حد
اگر تریدر به دلایل متفاوتی مانند کسالت، میل به کسب سود بیشتر، بیحوصلگی یا عجول بودن اقدام به انجام تعداد زیادی معامله کند، در بیشتر مواقع تنها متضرر خواهد شد. انجام معاملات بیش از حد باعث کاهش کیفیت تحلیلها، انجام معاملاتی نامناسب و از دست دادن فرصتهای مناسب خواهد شد.
7- عجله و نداشتن صبر
از عجله باید به عنوان یکی دیگر از بزرگترین اشتباهات تریدرها در فارکس و در بسیاری از بازارهای مالی دیگر یاد کرد. برخی از تریدرها صبر کافی برای رسیدن یک معامله به جای مناسب را ندارند و بسیار زودتر از زمان لازم از معامله خارج میشوند. برای کسب سود از بازارهای مالی باید صبور بود. البته صبور بودن به این معنی نیست که باید در هر شرایطی در معامله باقی بمانید و صبر کنید، بلکه به این معنی است که به استراتژی خود پایبند باشید.
8- عدم تمرین کافی با حساب دمو
بسیاری از تریدرهای مبتدی برای ورود به بازار عجله دارند. آنها به میزان لازم با حساب دمو تمرین نمیکنند. نداشتن تمرین مناسب باعث خواهد شد که در زمان انجام معاملات واقعی احتمال متضرر شدن آنها به میزان بسیار زیادی افزایش یابد.
جمعبندی
فارکس یکی از پرریسکترین و البته جذابترین بازارهای مالی در دنیاست. فارکس با میزان معاملات و نقدینگی بسیار بالا بزرگترین بازار مالی جهان محسوب میشود. در این بازار تریدرها میتوانند داراییهای متفاوتی مانند جفت ارزهای فیات، نفت، طلا و بسیاری از فلزات گرانبهای دیگر را معامله کنند. فعالیت در این بازار نیاز به دانش، تجربه و تخصص بالایی دارد. حتی برخی مواقع تریدرهای بسیار حرفهای نیز در این بازار ضررهای بزرگی را تجربه میکنند. بهترین روش برای جلوگیری از این ضررها مدیریت ریسک است. همچنین افراد باید به روانشناسی مسلط باشند تا بتوانند جلوی تصمیمگیریهای هیجانی را در این بازار بگیرند. معمولا تصمیمات هیجانی منجر به ضررهای بسیار بزرگی میشود.