معاملات OTC چیست؟ همه‌چیز درباره بازار OTC

معاملات otc چیست؟

فهرست مطالب

خرید و فروش دارایی‌های دیجیتال، به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که معاملات OTC، یکی از این روش‌ها است. این روش به‌دلیل تفاوت‌هایی که دارد، بیش‌تر توسط سرمایه‌داران بزرگ‌تر و کسانی که به حجم بالایی از دارایی دیجیتال نیاز دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در ادامه این مطلب، به‌صورت کامل با معاملات OTC (او تی سی)، نحوه انجام و مزایا و معایب این روش معامله دارایی‌های دیجیتال آشنا خواهیم شد.

فهرست مطالب:

معاملات OTC چیست؟

OTC مخفف Over The Counter است که به‌معنای بدون نسخه، خارج از پیشخوان یا خارج از بورس است و درکل به معامله‌ای خارج از ساختار خرید و فروش یک بازار، معامله او تی سی یا Over The Counter گفته می‌شود. این نوع معامله، به‌صورت مستقیم و بدون واسط، بین خریدار و فروشنده انجام می‌شود و از همین رو، هم مزایایی دارد و هم معایبی.

معاملات OTC، در حجم بالاتری از حجم خریدهای معمولی در بازار انجام می‌شوند و به همین دلیل شیوه‌ی متفاوتی دارند. در این نوع معاملات، دو طرف معامله با یک‌دیگر به توافق می‌رسند و تراکنش را بدون نیاز به واسطه‌گری بورس، صرافی و… انجام می‌دهند. معاملات OTC می‌توانند شامل انواع مختلف دارایی‌ها مانند اوراق بهادار، انواع مختلف کریپتوکارنسی‌ها، مشتقات، مواد اولیه و غیره باشند.

معاملات otc چیست؟

چه دارایی‌هایی در بازار OTC معامله می‌شوند؟

سهام، اوراق بهادار، مشتقات بورسی، ارزهای فیات خارجی و ارزهای دیجیتال از جمله مواردی هستند که در بازار OTC معامله می‌شوند. در این مطلب از بلاگ بیتمکس، قصد داریم بیش‌تر به معاملات OTC ارز دیجیتال و کاربردهای آن بپردازیم.

معاملات OTC ارز دیجیتال

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، معاملات OTC، بدون واسطه و بدون دخالت کارگزاری، صرافی و… انجام می‌شوند. اما این نوع معاملات هم نیاز به یک کارگزار یا داور دارد. خرید ارز دیجیتال در مقیاس بالا،‌ می‌تواند باعث ایجاد نوسان در بازار شود؛ چرا که حرکت نهنگ‌ها در بازارهای مالی و بازار ارز دیجیتال،‌ باعث تغییرات قیمتی می‌شود. از این رو خریداران به سراغ بازار OTC (او تی سی) می‌روند. 

تامین‌کنندگان معاملات OTC، برای تامین سفارش مشتریان خود، معمولا استخرهای نقدینگی در حجم بالا دارند؛ وجود این استخرها باعث می‌شود که در هنگام انجام معاملات (علی‌الخصوص در زمان معامله‌ی انواع ارزهای دیجیتال در حجم بالا) بازار نوسانی نشود و اوضاع ثابت بماند.

از ‌آن‌جایی که انجام معاملات او تی سی، نیازمند حضور یک کارگزار است،‌ صرافی‌های OTC می‌توانند بخش بزرگی از کار را به‌عهده بگیرند. صرافی‌های OTC، نیازی به تایید هویت ندارند و این موضوع به امنیت و حریم خصوصی سرمایه‌گذاران کمک می‌کند. 

سرمایه‌گذار در یک صرافی او تی سی ثبت‌نام می‌کنند، معیارهای معامله خود را اعلام می‌کند و صرافی معامله متناسب با معیارهای درخواستی را پیدا می‌کند و پروسه انجام معامله، امن پیش می‌رود.

چرا معاملات OTC؟

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های صرافی‌های ارز دیجیتال، مشکلات نقدینگی است؛ زمانی که فردی قصد انجام معامله در حجم بالا را داشته باشد، در طول معامله با افت قیمت مواجه می‌شود. زمانی که فرد دیگری مایل به فروش رمزارز در قیمت پیشنهادی شما باشند، در این‌صورت لغزش قیمت اتفاق می‌افتد و فرد،‌ دیگر نمی‌تواند با قیمت اولیه‌ای که در بازار پیشنهاد کرده بود معامله خود را انجام دهد. 

فرض کنید قصد داشته باشید معادل ۲۰ میلیون دلار تتر USDT خریداری کنید؛ در چنین شرایطی با یک خرید آزاد، شما جزو نهنگ‌های بازار کریپتو به‌حساب می‌آیید و جابه‌جایی وجه از سمت شما، می‌تواند نوساناتی را در بازار به وجود بیاورد.

همان‌طور که گفته شد، شما در روش خرید OTC از یک استخر نقدینگی مخصوص استفاده می‌کنید و این موضوع، ریسک معامله و ایجاد نوسان در بازار را کاهش می‌دهد.

از طرف دیگر با انجام معامله او تی سی، جزئیات تراکنش به‌صورت خصوصی و بین دو طرف معامله باقی می‌ماند و حریم خصوصی طرفین حفظ می‌شود.

انواع معاملات OTC

کاربرد بازار او تی سی

معاملات OTC برای دسته خاصی از افراد و سازمان‌ها کاربرد دارند؛ وقتی درمورد معاملات با حجم بالا صحبت می‌کنیم، طبیعی است که بدانیم طرفین این دست معاملات،‌ هولدرها و تریدرهای عادی نیستند و مقیاس معاملات OTC در بازار متفاوت است.

مشتریان معاملات OTC را می‌توان به چند دسته‌بندی کلی تقسیم کرد و بررسی کرد که چرا این دست مشتریان به‌سراغ بازار او تی سی می‌روند.

  • شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ:

شرکت‌ها و موسسات مالی بزرگ، معمولا معاملات بزرگ و با حجم بالا انجام می‌دهند. دلایلی از جمله امنیت و حفظ حریم خصوصی و تاثیرگذاری کم‌تر بر بازار، باعث می‌شود که این شرکت‌ها به معاملات OTC روی بیاورند. همچنین معاملات او تی سی، می‌توانند شخصی‌سازی‌شده انجام شوند که این نکته مهمی برای شرکت‌های بزرگ است.

  • سرمایه‌گذاران حرفه‌ای:

معامله‌های OTC، بسیار انعطاف‌پذیر هستند؛ از طرفی سرمایه‌گذاران حرفه‌ای، از استراتژی‌های پیچیده و دقیقی برای انجام معاملات خود استفاده می‌کنند که انعطاف‌پذیری OTC کمک بزرگی به این موضوع می‌کند.

مورد دیگری که باعث می‌شود سرمایه‌گذاران حرفه‌ای به بازار او تی سی تمایل پیدا کنند، میزان امنیت این روش و حفظ حریم خصوصی طرفین معامله است.

  • کاربران خرد:

دلایل تمایل کاربران خرد به بازار OTC، کاملا متفاوت از دیگر موارد است؛ کاربران خُرد می‌توانند در بازارهای OTC انواعی از دارایی‌ها را خرید و فروش کنند که در بازارهای عمومی در دسترس نیستند.

دلیل دیگر، پوشش ریسک‌های مالی خاص، از طریق ابزار OTC است.

  • کارگزاران و مدیران دارایی:

کارگزاران می‌توانند به‌عنوان واسطه‌ی معاملات OTC عمل کنند و از این طریق درآمد داشته باشند.

  • کشورها و دولت‌ها:

کشورها و دولت‌ها می‌توانند از معاملات OTC برای مدیریت ریسک‌های ارزی و یا مدیریت قیمت مواد اولیه استفاده کنند.

درکل معاملات او تی سی می‌توانند برای طیف متفاوتی از سرمایه‌گذاران، معامله‌گران، شرکت‌های بزرگ و حتی کاربران عادی، مفید و کاربردی باشند. 

نقش بلاک چین در او تی سی

در بازار OTC کریپتوکارنسی، تکنولوژی بلاک چین نقش مهمی در افزایش امنیت و شفافیت معاملات دارد. با استفاده از قراردادهای هوشمند، می‌توان معاملات را به‌طور خودکار و بدون نیاز به واسطه انجام داد. با توجه به فناوری‌های پیشرفته ای که در عرصه بلاک چین وجود دارد، بازار OTC همچنان درحال تکامل است و امکانات جدیدی به آن اضافه می‌شود. از جمله این تکنولوژی‌ها می‌توان به قراردادهای هوشمند، چند امضا و حساب‌های سخت‌افزاری اشاره کرد.

در نهایت، بازار OTC یک بخش مهم و درحال رشد از صنعت کریپتوکارنسی است که به افراد و موسسات اجازه می‌دهد تا معاملات بزرگ‌مقیاس را به‌طور موثر و امن انجام دهند.

خرید تتر معاملات otc

مزایا و معایب معاملات او تی سی

معاملات OTC هم مثل هر روش دیگری، هم مزایا و هم معایبی دارند؛ اگر قصد دارید به سراغ این دست معاملات بروید، خوب است که پیش از هر اقدامی، تمامی ابعاد آن را بشناسید.

  • امنیت و حریم خصوصی: معاملات OTC معمولا به‌صورت خصوصی انجام می‌شوند و اطلاعات آن‌ها در دسترس عموم قرار نمی‌گیرد؛ به همین دلیل مشتریان می‌توانند با حفظ حریم خصوصی خود، معاملاتی در حجم بالا انجام دهند.

از طرف دیگر چون معاملات به‌صورت مستقیم و بدون واسطه یا صرفا با کمک کارگزاری انجام می‌شود، این کار اغلب مشکل‌های مربوط به کلاهبرداری را حل می‌کند.

  • انعطاف‌پذیری: طرفین معامله‌های او تی سی، می‌توانند با انعطاف بالایی با یک‌دیگر بر سر سفارش‌‌ها و قیمت‌های مختلف توافق کنند و محدودیت‌ها در این نوع معامله بسیار کم‌تر است.
  • امکان انجام معاملات با حجم بالا: اگر شما قصد انجام معاملاتی با حجم بسیار بالا را داشته باشید، باید به‌سراغ معاملات OTC بروید؛ چرا که در این نوع معامله، نیاز به تاییدیه ندارید، معامله با سرعت بالاتری انجام می‌شود، هزینه‌های جانبی کاهش پیدا می‌کند و معامله تاثیر سنگینی روی بازار نمی‌گذارد.
  • کاهش نوسانات قیمت: انجام معاملات بزرگ در بازار OTC، به دلیل وجود استخرهای دارایی و نقدینگی، باعث می‌شود تا اثرات ناخواسته روی قیمت کلی بازار کاهش قابل توجهی پیدا کند و شرایط بازار پایدار بماند.
  • دسترسی بی محدودیت: شما می‌توانید از طریق بازار OTC به دارایی‌هایی دسترسی داشته باشید که در کارگزاری‌ها لیست نشده‌اند.

این دست معاملات درکنار مزایای خود، معایبی هم دارند:

  • شفافیت کم‌تر: به‌دلیل این‌که معامله به‌صورت خصوصی و بین دو طرف انجام می‌شود، این نوع معاملات از شفافیت کم‌تری نسبت به دیگر معاملات برخوردارند. برای رفع این مسئله، خریداران می‌توانند از طریق صرافی‌های OTC امن سفارشات خود را ثبت کنند.
  • اختلاف قیمت قابل توجه: به دلیل توافقی بودن معامله‌های او تی سی، احتمال دارد قیمت‌های اعلامی فروشندگان مختلف با یک‌دیگر تفاوت بسیار زیادی داشته باشد.
  • احتمال بالاتر کلاهبرداری: درصورت عدم تحقیق درمورد فروشنده، ممکن است درگیر کلاهبرداری‌های بزرگی شوید و ضرر شما نیز در حجم بالا باشد.

سخن آخر

خرید و فروش ارزهای دیجیتال به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که معاملات OTC، یکی از این روش‌هاست. همان‌طور که گفته شد، این روش برای انجام معاملات در حجم‌های بالاتر انجام می‌شود، چرا که با این روش می‌توان از نوسان قیمت و به‌هم‌ریختگی بازار در اثر جابه‌جایی نهنگ‌ها، جلوگیری کرد. 

برای وارد شدن به معاملات OTC، لازم است که به‌طور دقیق درمورد فروشنده و یا صرافی OTC واسطه، تحقیقات دقیق انجام دهید تا ریسک‌های انجام معامله را به حداقل برسانید.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟
5/5
پانته‌آ کماسی

پانته‌آ کماسی

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

ارتقا زیرساخت شبکه دوج کوین در بیتمکس در راستای ارتقا زیرساخت شبکه دوج کوین و بهینه‌سازی سطح کیفی این شبکه در صرافی بیتمکس، دوج کوین‌های […]

کیف پول ارز دیجیتال را باید یک نرم‌افزار دانست که گاهی همراه با سخت‌افزار در اختیار افراد قرار می‌گیرد. افراد می‌توانند کوین‌ها و توکن‌های متفاوت […]